Hlavní obsah
Rodina a děti

Zpátky do lavic: Zabalte do aktovky letos vše, co váš školák opravdu potřebuje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Erik Mclean (Unsplash)

V aktovce by školák měl mít všechno, co může v průběhu dne potřebovat.

Prázdniny se pomalu blíží ke konci a školní rok klepe na dveře. Máte-li doma budoucího prvňáčka nebo třeba už většího školáka, poradíme vám, co by určitě nemělo chybět v jeho aktovce. Jak nezapomenout nic důležitého?

Článek

Důležité základní věci: Aktovka, penál a přezůvky

Před začátkem školního roku se soustřeďte především na nákup základních věcí a pomůcek, o kterých s jistotou víte, že je vaše dítě bude potřebovat. Zbytek dokoupíte později.

Vyberte (ideálně společně s dítětem) aktovku nebo studentský batoh. Neřiďte se pouze cenou a designem, ale rozhodujte se i podle dalších parametrů. Batoh by měl být lehký, měl by mít vyztužené záda, dostatek kapes a především by měl dítěti dobře sedět na zádech.

Penál je mnohdy možné pořídit ve stejném designu jako školní tašku. Pro menší děti vybírejte raději menší penály, které nebudou tak těžké a nebudou vybaveny zbytečnostmi. Prvňáčkovi úplně stačí základní psací potřeby (tužky, pastelky, guma, ořezávátko…), stejně chvíli potrvá, než vůbec začne psát perem.

Ještě než začne škola, můžete určitě koupit i přezůvky a cvičební úbor (včetně bot do tělocvičny). Nezapomeňte ani na látkový pytel, do kterého si váš školák vše uloží.

Láhev na pití a svačinový box

S předstihem kupte i láhev na pití a svačinový box. Jak vybrat láhev? V první řadě je určitě důležité, aby láhev byla dostatečně velká a také spolehlivá. Láhve, které tečou, jsou doslova pohromou pro školáky a  obsah jejich aktovek. Láhev musí být vyrobena ze zdravotně nezávadného materiálu a měla by se snadno mýt a udržovat.

Než koupíte svačinový box, zamyslete se nad tím, co do něj budete nejčastěji balit. Popřemýšlejte také nad tím, jak velký jedlík je vaše dítě ať nekupujete box příliš malý nebo naopak příliš velký. Dobře vám určitě poslouží boxy, které mají oddělené přihrádky na různé druhy jídla. V neposlední řadě zvažte, zda je nutné, aby byl box vodotěsný.

Tip pro vás: Určitě oceníte, když bude možné svačinový box a láhev na pití umývat v myčce na nádobí.

Dvě cool vychytávky na závěr

Pokud si vaše dítě vybralo batoh, který nemá dostatek přihrádek, nevadí. Můžete mu do batohu pořídit speciální pořadač. Ten má několik přihrádek, do nichž lze umisťovat sešity, učebnice i  papíry. Zabraňuje také ohnutí rohů a pomáhá dětem v batohu udržovat pořádek.

Bojíte se, že si vaše dítě věci nepozná? Pořiďte nažehlovací jmenovky na oblečení, samolepky či razítka se jménem a vše dítěti označte. Nebude vás to ani stát moc práce a času.

Zdroje

2) Vybíráme dětské svačinové boxy: https://www.skolnisvet.cz/vybirame-detske-svacinove-boxy/

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz