Hlavní obsah
Rodina a děti

Co ode mě dcera nikdy neuslyší? Musíš to sníst, dej babičce pusinku a další

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pexels

Žijeme ve světě, kdy máme úžasnou příležitost změnit, jak se chováme k dětem. Co mi říkali rodiče, a co ode mě moje dcera nikdy neuslyší?

Článek

Dokud to nedojíš, nezvedneš se od stolu

Rodiče mě nutili, abych vždy dojídala jídlo, i to, které mi nechutnalo. Dodnes si pamatuju ten odporný pocit v žaludku, když se tam snažíte dostat něco, co vám tak zoufale nechutná. Pokud řekneš, že něco nechceš nebo máš chuť na jiný oběd, pokud to jde, vyhovím ti. Také nechodím do restaurace na jídlo, ze kterého se mi zvedá žaludek.

Ty jsi vážně střevo

Nebudu tě shazovat, nebudu na tebe křičet. Nejsi hloupá jen proto, že potřetí vyliješ pití nebo ti těstoviny padají pod židli. Pak to spolu uklidíme, ty víš, že takhle se to dělat nemá. Proto vždy přijdeš, abys řekla, když se něco stane.

Samochvála smrdí

Toužím z tebe vychovat dívku, která ví, kde je její hodnota, ví, že je krásná, báječná a chytrá. A chci, abys to v sobě viděla i ve dnech, kdy ti není do zpěvu. Chválit sebe sama není žádný zločin, holčičko moje.

Buď hodná holčička a dej babičce pusinku

Nemusíš, nikdy, slibuju. Znej hranice svého těla a nepodřizuj se potřebám ostatních. Pokud je ti někdo nepříjemný, nepřemáhej se. Typicky u příbuzných, které vidíš jednou za rok a oni si myslí, že jim skočíš do náruče. Jsem tady.

Vidíš, táta je zase protivnej

Nikdy tě nebudu stavět mezi mě a tátu, nikdy nebudeš muset volit, koho z nás máš raději nebo za kým budeš stát. Tvého tátu jsem ti vybrala já, já jsem se rozhodla, že bude tvůj rodič. Není tvoje zodpovědnost, že já ani on nejsme dokonalí. Chci jen, abys věděla, že pokud uděláme chybu, můžeš nám to říct.

Vrať se, až budeš normální

Tvoje pocity mají váhu, slibuju. Vždycky.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz