Hlavní obsah
Lidé a společnost

Obermaierová z Ulice dříve dabovala filmy pro dospělé. Vydělala na tom balík

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Nextfoto (licence zakoupena)

Ještě než přišla nabídka na natáčení Ulice, kde už je herečka Jaroslava Obermaierová dlouhých 19 let, musela se pořádně otáčet. A když přišla nabídka na dabování lechtivého filmu od bývalého muže Marty Kubišové, drbna Nyklová byla pro!

Článek

Psal se rok 1991 a pro herečku Jaroslavu Obermaierovou bylo hlavní příjem angažmá v Divadle E. F. Buriana. Jenže to najednou zrušili. A o práci byla nouze. Co teď?

Kšeft od manžela Kubišové

Pětačtyřicet let, to je blbý věk pro herečku, dítě na krku, ne moc zdravé, a teď co? Začalo se dabovat, ale nebylo toho zase tak moc. Až jednou přišel bývalý manžel Martičky Kubišové Moravec a říká: ´Děti, pojďte, dostal jsem pornáče z Německa, namluvíme to. Dám vám pět tisíc.´ No za dvě hodiny pět tisíc. Tenkrát to bylo pro mě život na dva měsíce,“ přiznala Jaroslava Obermaierová v Rozpravách Milana Heina.

Pro představu, podle inflační kalkulačky, jste si v roce 1991 koupili za 5 000 Kč tolik, na kolik byste v roce 2023 potřebovali 22 770 Kč.

Do dabingu šla bez váhání, prý to bylo tehdy poprvé, co vidělo porno. A také naposled, byla tím naprosto znechucená. „To je tak strašně blbý, ještě německý to bylo, a ty lidi byli takový ošklivý, poďobaný. Prý to mají z těch styků ty vředy.“

Foto: se souhlasem TV Nova

Obermaierová v seriálu Ulice s Václavem Svobodou

Finanční problémy řeší i teď

Na peníze si drbna Nyklová stěžuje veřejnosti pravidelně. Říká, že kdyby nebylo Ulice, s důchodem by si rozhodně nevystačila, a proto musí i v 78 letech dřít jako mezek. Většinou se dočká souhlasných reakcí, ale když nedávno vyšlo najevo, že možná s důchodem nevystačí, ale koupila si byt na Žižkově, někteří její příznivci zvedali obočí.

„Mám, co mám. Pravda ale je, že kdybych nehrála, asi přežiji, ale dovolenou na Maledivách si asi už nedopřeji,“ přiznala pro ŽivotvČesku.cz. „Naštěstí se dá hrát i v devadesáti, což takový horník dělat nemůže. Navíc mám štěstí, že práci mám, že mě baví,“ řekla pak pro Blesk. Zdá se však, že na podobný kšeftík jako v devadesátkách se už rozhodně nechystá!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz