Hlavní obsah
Lidé a společnost

Pastrňák je symbolem mistrovství, moc toho ale nepředvedl. Česko chtělo novou celebritu

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Nextfoto (licence zakoupena)

Když přiletěl na mistrovství rodák z Havířova, radovala se Česká republika. I ti, kteří do teď nevěděli, že David Pastrňák existuje, byli najednou u vytržení. Čím si tenhle sympaťák získal davy?

Článek

Svou sílu na ledě nezískal hokejista David Pastrňák náhodou, osud ho krutě zkoušel. Pokud se tak někdo má za český tým rvát, je to právě on. Většina fanoušků sice čekala, že jakmile doletí Pasta, bude do branky sázet jeden gól za druhým, možná je to právě ale cenná opora a americký vítězný mindset, který do týmu přináší. Čím si musel projít jeden z našich nejstylovějších hokejistů, pro kterého je jeho barevný šatník pravděpodobně stejně důležitý, jako dokonalá fyzická kondice?

Velkou oporu nacházel v tatínkovi

K hokeji ho přivedl táta, který byl sám hokejovým trenérem. David měl sport v krvi, a podle toho byl také odmala vedený. Měl toho nejlepšího kouče, jakého si mohl přát. Jeho kariéra ale nabrala na obrátkách, když si ho v jeho třinácti letech všimnul agent Aleš Volek, který mu zařídil potřebné sponzory.

S ním spolupracuje Pastrňák dodnes. Volek má „ve své stáji“ takové talenty, jako je například Dominik Pavlát, Roman Červenka nebo Jakub Vrána. Už tehdy přitom nebylo pochyb, že je David ve správných rukou.

Smrt syna ho změnila

Život mu ale jen neumetal cestičku. V roce 2021 mu zemřel syn Viggo, a to jen šest dní po narození. Obrovská tragédie, která ho krutě zasáhla, je dodnes jeho nejbolavějším místem v srdci. „Jménem sebe, přítelkyně Rebeccy a našich rodin chceme poděkovat všem mým spoluhráčům, trenérům, celé organizaci Bruins, celé lize a fanouškům za podporu. Je to těžké období, kterým procházíme a ještě budeme. Máme ale vaši podporu, takže lidi – moc děkujeme. Viggo Rohl Pastrnak 17. června 2021 - 23. června 2021. Máme anděla, který nás střeží, a říkáme mu SYN. Budeme tě milovat NAVĚKY,“ oznámil tehdy.

O dva roky později se na něj usmálo štěstí, když se mu narodila dcera Freya Ivy. S partnerkou Rebeccou plánuje svatbu a jsou si velkou oporou. Přes všechny úspěchy zůstává Pastrňák skromný a pokorný. Snad právě proto má tolik fanoušků, kteří mu na ledě fandí… A ačkoliv na mistrovství se zdá, že se stále tak trochu drží v ústraní a nepředvádí ani zdaleka to, co se v něm skrývá, ostudu si rozhodně neudělal a pro český tým byl významnou posilou. Už teď je jasné, že pokud má letošní mistrovství svou celebritu, je to právě Pasta.

Zdroj: Instagram, blesk.cz, nhl.com, super.cz, sport.cz

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz