Hlavní obsah
Umění a zábava

Poslední díl Ivety je dno. Bartošovou dehonestuje, Rychtáře velebí

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: se souhlasem TV Nova

Poslední díl minisérie Iveta měl přinést pohled do duše zlomené ženy, která už nevěděla, jak jinak by vyřešila své trápení a sáhla si na život. Zůstal po ní syn i mnoho krásných písní. Pojďme si však říct narovinu, že tohle se vážně nepovedlo!

Článek

Iveta Bartošová skrývala mnoho tajemství, minisérie Iveta z ní ale dělá alkoholika bez špetky rozumu, kterého zachraňoval hodný Josef Rychtář. Ačkoliv je třeba mít na mysli, že do jejich vztahu nikdo neviděl a za zavřenými dveřmi může být všechno jinak, obraz Rychtáře je díky médiím vcelku jasný. Nebo, že by snad bylo vše jinak?

Jaký byl Rychtář doopravdy?

Byly zveřejněny zprávy, které měla psát o Josefovi Iveta svým blízkým, pak zase Rychtář říkal, že to nebyla pravda. V médiích nebyl vykreslován zrovna pozitivně, spíš naopak jako ten, kdo Ivetu v posledních chvílích zlomil, protože jejich vztah možná nebyl ideální. Zda to tak bylo, a právě bolest z nenaplněné lásky jí zasadila další ránu, kdo ví.

Nutno však říct, že poslední díl Ivety dělá z Rychtáře boha, který chtěl vycházet s Arturem, zachránit Ivetku před Macurou. Je to vážně tak? Je v tomhle skrývá pravda? Nebo je to jen „omylem“ dehonestace Ivety, které se v posledních dnech už dávno celé Česko smálo?

Foto: se souhlasem TV Nova

David Prachař v minisérii Iveta jako Josef Rychtář

Novinářský hon není skoro vidět

To mimochodem není v minisérii vůbec vidět, je tam sice Novotný v podání Filipa Rajmonta, ale ten novinářský hon - a nejen ten - tam nedali. A je to škoda. Protože právě příběh Ivety Bartošové je velmi silný příklad toho, jakým způsobem se dá informovat o životě slavných a co to může způsobit. Mnohem větší důraz je kladen na konkurenční boj novinářů, kamarádství novinářky s Rychtářem, její strach o místo, pokud neuloví perfektní článek a tlak Novotného, který se chová ke svým podřízeným velmi striktně.

Závěrečná scéna, kdy Iveta počítá a pomalu míří k vlaku, nemá v sobě vůbec žádnou emoci. Vůbec nejtrapnější je ale závěr, kdy zjistíme, že role Patricie Pagáčové nemá žádný skandální „wow moment“, je manželkou strojvedoucího, který byl v osudném vlaku, kdy pod něj Bartošová skočila. Tím minisérie končí.

Shrnuto podtrženo - Artur se ukáže na pár minut, novináři bojují mezi sebou, kdo je větší hyena a má teplejší místečko, Iveta má špatnou pleť a unavené oči, Rychtář lije alkohol do dřezu, Iveta počítá - konec. Tohle si Iveta zasloužila?

Zdroj: autorský text

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz