Hlavní obsah
Aktuální dění

Přátelé Radka Ptáčka založili sbírku. Rodině chtějí pomoci v nejtěžší chvíli

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Profimedia (placená licence)

Jen před pár hodinami byla zveřejněna sbírka pro rodinu profesora Radka Ptáčka, která se v týdnu podle dostupných informací rozhodl dobrovolně odejít ze světa. Výše sbírky je nastavena na 10 milionů.

Článek

Podle textu, který na platformu Donio vložili blízcí přátelé rodiny Radka Ptáčka teď rodina kromě velké bolesti řeší finanční potíže. Sbírka by tak měla být použita na zaplacení hypotéky, aktuální platby, potřebné vybavení pro děti vzhledem k začátku školního roku i zabezpečení dalšího chodu rodiny.

Rodina se ocitla v problémech

„Byly bychom moc rády, kdybychom mohly Hance a dětem alespoň finančně pomoci v těchto těžkých chvílích, které si ani neumíme představit,“ píšou přítelkyně vdovy.

„Radek byl známý český profesor lékařské psychologie. Byl oddaný své profesi a svou práci bral jako poslání. Dokázal široké veřejnosti zprostředkovat výsledky vědeckých výzkumů jednoduše, lidsky a s nadhledem. Proto byl mezi lidmi tak oblíbený,“ představily sbírku.

Po oblíbeném psychologovi tu zůstaly tři děti ve věku 12, 11 a 17 let. Manželka Hana je teď na celou rodinu sama.

Tvrdá kritika

Pod sbírkou se vyrojilo několik kritických komentářů ohledně výše sbírky.

Nakonec musela platforma DONIO na svém Instagramu vypnout komentáře a všechny smazala. Sbírku propagují i známé osobnosti a žádají veřejnost o pomoc.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz