Hlavní obsah
Lidé a společnost

Regina Rázlová na lásku nemá štěstí, potkala jen šmejdy. Nějaký čas byla dokonce ve vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: se souhlasem TV Nova/ Zlatá labuť

Elegantní herečka Regina Rázlová ze seriálu Zlatá labuť si prožila v mládí úžasnou kariéru, ale také drsný pád na dno po změně režimu. Nějaký čas strávila dokonce ve vězení. Navzdory tomu, že vždy toužila po muži na celý život, jí osud nepřál.

Článek

Herečka Regina Rázlová je důkazem toho, že věk je pouze číslo. Vždy patřila ke kráskám, po kterých touží každý muž v okolí. Ale život se s ní nemazal a ona se musela rychle naučit, jak přežít v džungli těžkých životních zkoušek. Ani muži jí na psychické pohodě zrovna nepřidali.

Problém s minulostí

Před revolucí měla skvěle nastartovanou kariéru a vyučovala na DAMU. Po roce 1989 měla problém se svým původem a nikdo o ni nestál. Její otec byl Stanislav Rázl, člen KSČ a v roce 1969 předseda vlády České socialistické republiky. A to byla po revoluci nálepka. Byla propuštěna z divadla, ze školy. Jeden čas prodávala dokonce chlebíčky nebo vykládala karty!

Pak se pustila do podnikání ve finanční sféře a povýšila až do vedení firmy. Chvíli na to byla obviněna z tunelování společnosti a strávila rok ve vazbě. Přemýšlela o sebevraždě, byla jí diagnostikována roztroušená skleróza a bipolární porucha - nikdy tak neví, kdy jí bude opravdu dobře, a kdy jí i běžný den položí na kolena.

Princ ze Zlatovlásky jí štěstí nepřinesl

Neméně složité to měla také s muži. „V životě jsem narazila většinou na muže, na něž nebylo spolehnutí. Byli i nevěrní, šmejdi, a já byla většinou poslední, kdo na to přišel,“ nechala se slyšet. Její první láskou a manželem byl spolužák Petr Štěpánek, dnes manžel herečky Zlaty Adamovské, s nímž se poznala během studií na DAMU.

Rázlová ho milovala celým svým srdcem. Velká studentská láska skončila před oltářem, ale novomanželské štěstí jim dlouho nevydrželo. On sám k ní tak velkou láskou zřejmě nezahořel a po půl roce od ní odešel za o čtrnáct let starší režisérkou Vlastou Janečkovou.

Poznali se při natáčení pohádky Zlatovláska v roce 1973, kterou Janečková režírovala. Štěpánek tu roli považoval vždy za nejdůležitější v jeho životě a dobře věděl proč. Nakonec došlo na svatbu a Rázlová ostrouhala. Tehdy ji to zničilo.

Najde ještě spřízněnou duši?

Štěpánkovi s Janečkovou to totiž vydrželo skoro čtyřicet let, a tak bylo jasné, že Rázlová jeho osudovou ženou nebyla. Přitom právě to si vždy přála. Ještě po rozvodu ho dlouho hluboce milovala a od té doby pociťovala ke všem mužům nedůvěru.

To jí zřejmě zůstalo i po zbytek života. Tvrdila, že tato zkušenost jí ukázala, jak to je doopravdy s mužskou věrností, i když ji pak ještě čekal vztah s Petrem Olivou nebo Jindřichem Santarem. Dnes je pravděpodobně sama. Možná šťastnější než kdy dřív.

Zdroj: Český rozhlas, blesk.cz, expres.cz, zeny.iprima.cz

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz