Hlavní obsah
Rodina a děti

Rodinné vztahy v pohádce o Bingovi jsou vážně záhada. Kdo je Flop, a proč s ním ten králíček bydlí?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Freepik (AI premium license)

Ve většině domácností dříve či později dojde na Binga, roztomilého malého králíčka, který se snaží naučit, jak přežít ve světě plném nástrah a překážek. Jenže k tomu má divného kamaráda Flopa.

Článek

Flop je na první pohled docela fajn pletený týpek, který vyřeší úplně všechno. S klidem a důvtipem, který má Bing rád. Králíček, který s Flopem žije - a tady přichází to úskalí, které rodičům často dojde až po pár dílech.

Flop se chová jako otec

Bing totiž Flopa oslovuje jménem, z čehož snadno usoudit, že zkrátka nejsou v příbuzenském vztahu otec a syn. Tomu by ale na první pohled odpovídalo, že spolu bydlí, vaří a Flop ho ukládá večer do postele.

Často také k Bingovi promlouvá z otcovské role, učí ho, že krást v obchodě se nemá, vysvětluje mu, že se nemůže po hřišti prohánět nahý nebo ho konejší, když si Bing usmyslel, že pojede na koupaliště, ale tam není voda. Kde se u něj Bing vzal? Unesl ho Flop a teď ho nutí chovat se přesně podle toho, jak on chce? Je to jeho bratranec? Byli spolu v hračkářství? Je to nalezenec? Jsme zmatení.

Proč Pando nosí pořád trenky?

V Bingovi nikdy žádné slovo jako je „maminka“ a další, nepadne. Zvláštní. Sula má Amu, a ta jí zřejmě taky našla někde náhodou. A komu patří Pando a proč se všude prohání jen v trenkách?

A proč vlastně Bing bydlí u Flopa a má tam pokojíček, když to není jeho otec a rodinné vztahy v téhle pohádce nikdy nikdo neobjasnil? Proč Bing nemá maminku a tatínka, a i kdyby byl Flop jeho údajný tatínek, proč Bingovi není podezřelé, že Flop je pletený jedinec, zatímco on je králík s ušima do nebes?

Samé otázky. Pohádka, která prý měla naučit rodiče respektující výchově. A učí je se ohlížet na to, s kým děti přichází na hřiště.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz