Hlavní obsah
Rodina a děti

Seriál Jedna rodina vás naučí, jak ohrozit zdraví dětí: Nevhodná nosítka i kombinézy v autosedačce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: se souhlasem TV Nova

Ačkoliv se seriál Jedna rodina zaměřuje na téma dětí a střídavé péče, v poslední době je to čistá katastrofa. A Martina je důvodem.

Článek

Nejen, že je Martina neuvěřitelně otravná a pravděpodobně se nikdo nediví, že na ni Fraňková poslala sociálku - zkrátka vychovávat batole v maringotce, kde je neustálá zima a nefungují kamna jen proto, že ona si to tak přeje, ačkoliv má jinou možnost… Čistá slast, opravdu.

Cigarety u kočárku jsou už minulostí?

Ale je mladá a mladí si často chtějí žít podle sebe. To je možná poselství scenáristů. Už jim nikdo ale neřekl, že dávat do televize něco, za co bojují dnes tisíce odborníků, je vážně mimo?

Je to něco podobného jako Denisa Barešová v Kukačkách, které se narodilo miminko a ona si u kočárku v posledním díle vesele vykuřovala frňák. Ačkoliv dříve byly cigarety v seriálech naprosto normální, dnes už je tam zkrátka nenajdete. Pravděpodobně proto, že si mnozí uvědomují, že to není důkaz frajeřiny, ale hazardu se svým zdravím.

Bezpečí v autosedačkách

V době, kdy se ale bojuje za bezpečnost a správný vývoj dětí, je absolutně šokující, že si tam Žofku nosí v nosítku, ve kterém je zádíčky směrem k mámě - asi má dobrý výhled, ale také pěkně zaděláno na problém…

A to není jediné, v posledním díle byla v nějaké šílené autosedačce, ze které jí hlava přečnívala celá - ačkoliv každá matka ví, že vajíčko se neurčuje na počet kil, které unese, ale když z něj dítě vyroste, musí pryč. To vajíčko, ne dítě.

Každopádně to dopilovali k dokonalosti, když tam Žofku posadili v kombinéze. Kolik odborníků už rodiče upozorňovalo, ať ty děti svléknou před poutáním? Co vše se může stát, když řidič nabourá a dítě má na sobě bundu? Kombinézu? Už jenom zbývá, aby si Žofka dala panáčka s Bobem - a bude to naprosto dokonalé.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz