Hlavní obsah
Lidé a společnost

Zac Efron: Sladký kluk z Muzikálu ze střední, který skončil u drog, alkoholu a sám

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Eva Rinaldi from Sydney Australia, CC BY-SA 2.0 via Wikimedia Commons

Film Muzikál ze střední ho katapultoval mezi nejoblíbenější mladé herce, po kterém toužily miliony dívek po celém světě. Ve skutečnosti skrýval Zac Efron srdce nešťastného kluka, který toužil po lásce a pochopení.

Článek

Zaca Efrona proslavila role Troye Boltona v ikonické filmové sérii High School Musical. Od idolu mladistvých se stal respektovaným hercem, který dokáže diváky oslovit v nejrůznějších filmových žánrech. Cesta k tomu byla ale trnitá. Musel se vypořádat s osobními problémy, včetně závislosti na drogách a složitých vztahů.

Raketový start kariéry

Zac Efron se narodil 18. října 1987 v San Luis Obispo v Kalifornii. Už v dětství začal účinkovat v televizních seriálech a menších filmech. Velký průlom přišel v roce 2006 s rolí Troye Boltona ve filmu High School Musical, který se stal fenoménem a katapultoval ho na vrchol popularity mezi teenagery po celém světě. Efron se stal oblíbeným idolem a měl pozornost celého světa.

Po úspěchu příběhů ze střední školy se Efron rozhodl zaměřit na dospělejší role. Jeho výkon ve filmu Smrt a život Charlieho St. Clouda ukázal, že má daleko navíc, než jen ukázat pěknou tvářičku v sladké Disney pohádce.

Osobní výzvy a závislost

Za leskem hollywoodského úspěchu však Zac Efron čelil vlastním démonům. V roce 2013 otevřeně přiznal, že bojoval se závislostí na drogách a alkoholu. Rozhodl se nastoupit do léčebného programu a pracovat na sobě, aby jednou znovu stál na červeném koberci s úsměvem. Jeho upřímnost byla tehdy pro fanoušky opravdu důležitá - zejména pro ty, kteří se potýkali se stejnými problémy.

Ani v lásce však neměl herec štěstí. Jeho milostné vztahy byly často propírány na veřejnost, což mu tehdy na psychice moc nepřidalo. Jeho vztah s Vanessou Hudgens, herečkou z High School Musical, byl ostře sledován všemi zahraničními médii a očekávalo se, že přijde žádost o ruku či dokonce v blízké době potomek. To se nestalo a Vanessa pak dávala najevo, že vztah se Zacem nebyl její nejlepší zkušenost. Něco ale na filmovém place přeci jen získala. Ashley Tisdale, která si zahrála ve filmu Sharpey Evans, se stala její nejlepší kamarádkou a blízké si jsou ženy dodnes, ačkoliv obě už mají rodiny a trochu jiné starosti než před lety.

Návrat na vrchol

Po překonání osobních problémů se Efron vrátil s rolí ve filmu Zlo s lidskou tváří, kde ztvárnil sériového vraha Teda Bundyho. U kritiků měl tehdy velký úspěch a znovu dokázal, že umí diváky zaujmout i v náročných rolích, ve kterých jen nezpívá na chodbě americké střední školy.

Snad brzy najde i tu pravou lásku!

Zdroj: nypost.com, disney.com, britannica.com

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:
Zac Efron

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz