Hlavní obsah
Lidé a společnost

Zpěvák Janek Ledecký tragickou smrt bratra nikdy nepřekonal

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Nextfoto (licence zakoupena)

Zpěvák a skladatel Janek Ledecký si ve svém životě prožil velkou tragédii. Jeho bratr David (†23) začal v mládí experimentovat s drogami a předávkoval se, aniž by rodina tušila že něco takového vůbec hrozí.

Článek

„Když se to stalo, byla to hrůza. Bylo to naprosto nečekané, neuvěřitelně nás to všechny ranilo,“ vzpomíná. David se věnoval muzice, a tak měl snadný přístup ke drogám.

Své děti držel stran showbyznysu

„Předávkoval se narkotiky, byl hudebník a v této branži k nim měl snadnější přístup. Byla to pro nás hrozná rána,“ vzpomínal. Také se svěřil, že když odchází milovaní stářím, tak se s tím člověk nerad, ale smíří. Když jde ale o něco tak náhlého, žít je pak velmi těžké.

Ztrátu bratra zpěvák nikdy nepřekonal. Možná i proto své děti vždy Ledecký střežil jako ostříž, a to také před showbyznysu. To se mu ale nakonec tak docela nepodařilo a ani tady nepadlo jablko daleko od stromu. Jeho dcera Ester je známou olympijskou vítězkou ve slalomu v alpském lyžování a také na snowboardu, jeho syn Jonáš je úspěšný hudebník, a už se dokonce objevil s tátou na jednom pódiu.

Domácí výuka kvůli strachu?

Navíc když byly dceři Ester dva roky, koupil Ledecký chatu ve Špindlerově mlýně. Vybudoval si tam studio, kde toho spoustu napsal. A tak napůl bydlel v Praze a na půl na horách. Jedním z těch důsledků zřejmě je, co jeho dcera dnes dělá.

Když do toho ale vstoupila školní docházka, zkoušeli to rodiče tak, že děti chodily do školy v Praze, a pak čtyři měsíce ve Špindlu. Nakonec je učili doma. Díky tomu se mohly věnovat tomu, co jim dělalo radost. Podle Ledeckého Ester i Jonáš přesně věděli, co chtějí v životě vždy dělat. Zda je ale držel celý život blízko u sebe právě kvůli rodinné tragédii, to ví jen zpěvák sám…

Zdroj: CNN Prima, iDNES.cz, super.cz

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:
Ester Ledecká

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz