Hlavní obsah
Názory a úvahy

Šarapatka protrpěl další záchvat zvracení

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Antisystémové strany, dezinformace, Putinovi agenti - to jsou slova, která nebohému Šarapatkovi, dřívějšímu TV radnímu, kazí spánek a chuť k jídlu.

Článek

Tento pán, který byl kdysi poradcem prezidenta Zemana, naprosto přetočil své postoje, stal se liberálním demokratem, chvíli působil v Radě ČT a teď je - vlastně nevim - Wikipedie uvádí, že politický komentátor. Nikde - vyjma stránek Seznamu Médium, jsem ho ale komentovat neviděla. Pravda - nemůžu vidět vše. Naštěstí.

Komentáře toho pána jsou i na liberálního demokrata, no, jak to jen říci, výblitková. Pan Šarapatka doslova kropí čtenáře svými představami o správné demokracii, o zlounech, co ji naší republice kazí, a o tom, co by se proti tomu mělo dělat.

Teď nejnověji vztekle dupe nožkami, když se dozvěděl, že poměrně nový ředitel ČT chce pozvat do vysílání zástupce všech stran, které v nadcházejících volbách kandidují. Normální člověk by řekl, že je to logické - lidé se přece musí dozvědět o všech, kteří se vyskytují na volebních lístcích, nějak se s nimi a jejich programy seznámit, porovnat je. A to jde nejlépe, když je posadíme vedle sebe, ne?

Ale to se Šarapatkovi nelíbí. Vříská, že některé strany jsou antisystémové a nemají na ČT co dělat. Nuže, neznalý Šarapatko, vy nevíte, že každá strana působící v ČR musí být schválena dle zákona ministerstvem vnitra? A to tak činí po posouzení jejich stanov a programů - zda jsou demokratické dle našich zákonů, ne představ nějakého blabolila. Jestliže toto nevíte, jak můžete dělat politického komentátora?

Když tvrdíte, že některé strany jsou antisystémové, tak proti jakému systému jsou? My tu máme nějaký systém? To, proboha, snad ne! Kdyby tu totiž panoval systém, tak tu máme zpátky minulé století s vládou jedné strany, že? A to si přece demokrat nemůže přát! Nebo ten liberální ano?

Další často Šarapatkou užívaný termín: dezinformace. Nikdy ho nikdo přesně nedefinoval. Používá se k dehonestaci jiného než vlastního názoru, když se bojíme oponentovi říci, že lže, protože mu to nemůžeme dokázat. Dalo by se říct, že dezinformace byly doslova vynalezeny za tímto účelem - vypuklo to v kovidové době, kdy rádoby vědci flusali tímto termínem na skutečné kapacity, které se postavily hlásaným „pravdám“. A současná vláda tento trend radostně převzala a častuje s ním každého, kdo s ní nesouhlasí.

Putinovi agenti - to už je jen takový přídavek vynalezený dnešní věrchuškou a dolepený k výrazu dezinformátor, aby zesílil jeho odpuzující účinek. Kdyby kdokoli v nějaké straně byl lhář a Putinův agent, byl by jistě právně dokazatelný a postižitelný, že? To se ale ještě nestalo!

A tak si říkám, proč se, propána, různí šarapatkové tak brání veřejnému vystupování VŠECH stran a hnutí? Že by se nakonec jen báli toho srovnání všech kandidátů, protože si těmi svými pravdami nejsou vůbec jistí?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz