Hlavní obsah
Názory a úvahy

Miss Alabama a Penelope Bridgerton. Co už je příliš?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jiná Princezna, Canva

Plus size modelky

Doba twiggy je už dávno pryč. Nekloníme se ale příliš k opačnému extrému?

Článek

Mám prostě od pánbíčka boky jako skříň, jako skříň, co naplat. Hledám svý XXL, všude jen eska. A míjím tyčky, tyčky…

Co naplat? Tlak okolí je obrovský. Každá žena jistě přitaká. Nedávno mi kamarádka řekla, že tuhle sukni si nevezme, v metru jí příliš vlaje a muži koukají. A tyhle boty zase nenosím já. A Helča by si neměla kupovat tak těsné džíny. Tyto řádky by mohly pokračovat donekonečna. Nakonec však nejvíc záleží na tom, jak se my samotné cítíme v našem těle. Nejsem zastáncem těsných korzetů a krabičkové diety, poslední dobou mám však pocit, jako bych stála na špatné straně.

Seriál Bridgerton nijak neoslavuje kypré ženství, ovšem na výslunní se po boku charismatického Colina letos dostala Nicola Coughlan, irská filmová a televizní herečka, která se svou postavou vymyká hollywoodskému stereotypu. Dříve se za své tělo styděla. Jak doba postupuje, nemusí.

Miss Alabamou se letos stala Sara Milliken, plus size modelka, kterou můžeme označit jako obézní. Skandální finále vyvolalo řadu bouřlivých reakcí. Pořadatelé se nicméně ohrazovali, že hledají americkou dívku dneška. Teda, to se máme na co těšit.

Každý má jiné tělo, jinak pálí kalorie, má jiný vztah ke sportu a k jídlu.

Rozhodně se však nemůžeme postavit za obézní dívky, kterým jejich přístup připadá zdravý a v pořádku, nehledě na to, že zatěžují všechny své kosti, orgány a rozhodně nedávají mladým dívkám dobrý příklad. Přijde mi, že v dnešní extrémní době si fanoušky najde kdejaký výmysl. Fandit však morbidní obezitě a nezdravému životnímu stylu, to je něco, pod co se podepsat opravdu nechci.

Anketa

Přijde vám v pořádku oslavovat obézní těla jako má letošní miss Alabama?
Ano
7,1 %
Ne
85,7 %
Nemám na to názor
7,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 14 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz