Hlavní obsah
Rodina a děti

Lze ovlivnit pohlaví dítěte před početím?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Bing. com, Al

Kluk nebo děvče? Červená nebo černá?

Může naše chování ovlivnit volbu pohlaví dítěte před početím? Co dělat, chceme-li chlapce nebo děvče? Říká se, že při každém našem plánování se Bůh směje. Hrát si s osudem ale můžeme.

Článek

Ve světovém průměru se rodí 106 chlapců na každých sto dívek, v procentech je to 51,5 ku 48,5. Při plánovaném rodičovství se pohlaví v případě neplodnosti genetickým vyšetřením předem zjišťuje. V USA je povolené si vybrat jaké pohlaví rodiče chtějí. V České republice je to zákonem zakázáno. Jde o to, aby se udržoval přirozený poměr mezi pohlavími. Tak jako referendum bývá zrádné při politických volbách, při volbě pohlaví je těžké určit, jak by to u nás dopadlo. Výjimku tvoří situace, kdy je nějaká závažná choroba dědičně vázaná na pohlaví. Například hemofilii (poruchu krvácivosti) mají výhradně chlapci.

V době, kdy ještě nešlo prokázat pohlaví dítěte v těhotenství ultrazvukem, jsem slyšel vyprávět historku o gynekologovi, který za sto korun určoval pohlaví virgulí. Důvěřivé ženě sdělil, že bude mít chlapce a do notýsku si k datu předpovědi a jménu zapsal: děvče. Když předpověď vyšla, bylo vše v pořádku. Když ne a rozzlobená žena přišla pohlaví reklamovat, vytáhl lékař notýsek a ukazoval zápis, který vysvětloval, že podvedená žena (zřejmě v rozrušení) jeho předpověď špatně slyšela.

Jak si lidé při plánování pohlaví dětí hrají?

Chcete-li chlapečka, používejte při sexu polohu zezadu pro hlubší průnik penisu do pochvy, ženy by měly jíst co nejvíc obilovin, draslíku, vápníku a vitamínů. Farmaceutické firmy z toho budou mít radost! A také potravinářské obchody, protože žena, která chce chlapečka, by se měla přejídat. Konečně důvod přestat držet dietu na zhubnutí. Muži mají pít během sexu kávu (pozor na opaření), hlava ženy by při oplození měla směřovat na sever. No nevěřte tomu! K souloži by mělo dojít za ovulace nebo do dvou dnů po ní. Také orgasmus ženy při sexu prý zvyšuje pravděpodobnost chlapečka. K tomu je blízko pověra, že děvčata se dělají ve spánku a chlapci při vášnivém milování.

Chcete-li děvče, pak by mělo dojít k souloži před ovulací. Některé ženy poznají, kdy ovulují. Většina zjistí ovulaci při každodenním sledování tzv. bazální teploty v pochvě. Po krátkém poklesu teploty dojde po ovulaci k vzestupu nejméně o dvě desetiny stupně Celsia. Problém je, že se na plánování pohlaví dítěte ve vztahu k ovulaci odborníci neshodují. Příroda si dělá, co chce. Dobrou radu, jak mít děvče, určitě přivítají mnohé ženy, kterým chutná víno. Chcete-li holčičku, babská rada doporučuje vypít před stykem několik skleniček vína a vložit do pochvy kousek citronu. To bych z lékařského hlediska nedoporučoval. Víno neuškodí.

V čase blahobytu se prý rodí chlapci, v nouzi a za bídy se rodí častěji děvčata. Je to dáno tím, že mužské spermie nejsou do nepohody (muži prý obecně také). Může to mít vztah k nízkému kalorickému příjmu a uvolňování stresových hormonů při strádání. Pamatuji si lidovou pranostiku: „Když se rodí více chlapců, bude válka.“ Vzhledem k tomu, že je chlapců trvale víc, válka nám hrozí stále.

Pamatuji jak rodička, která měla doma tři dcery, a právě porodila dvojčata (dvě dívky), mě prosila, abych pohlaví jejich dětí nesděloval manželovi po telefonu. Vysvětlí mu to raději sama. Bála se, že se manžel zabije. Nevím, co proti ženám měl. Já syny mám, ale dcery bych měl rád také.

Internet je plný doporučení, jak před početím pohlaví dítěte ovlivnit. Přiznám se, že většině nevěřím. Je to jako ruleta. Jsou jen dvě možnosti: červená, černá. Bohužel občas padne i nula a otěhotnět nelze. Pohlavní styk nemůžeme mít tak často jako sázky v kasinu. Zdvojnásobení vsazených částek není možné. Říká se, že při každém našem plánování se Bůh směje. Kluci jsou fajn a holky taky. Hrát si ale můžeme s osudem dle libosti.

Použité zdroje

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz