Hlavní obsah
Obchod a průmysl

Také veletrhy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jiří Dostál

pořád je co nabízet

Text se zaobírá problematikou veletrhů s drobnými věcmi, ozdobami, zájmovými předměty pro sběratele.

Článek

V Ostravě se konají pravidelně veletrhy kreativity a tzv. bleší trhy. Jsou zaměřeny v případě kreativity na lidovou tvořivost, korálky, ozdoby, hrníčky, svíčky a mnoho dalšího. V případě bleších trhů se jedná o sběratelské kousky jako známky, staré mince i bankovky, zbraně, oděvy, staré hračky, pohlednice, odznaky a mnoho dalšího. Fantazii prodejců se meze nekladou. Sympatickým aspektem je to, že vystavují i chráněné dílny, družstva aj.

Pochopitelně nelze očekávat historické starožitné skvosty, najde se více pěkných věcí, ale i spousta cetek, harampádí. Každopádně zájem o akce je nemalý, v tomto regionu bezpochyby i v dalších moravských a českých krajích. Tradici mají i vánoční veletrhy se svými tématy a předměty. Proběhnou od 8.12. do 17.12. v Brně a již od pátku 7.12. v Praze. Praha a Brno lákají i na doprovodné akce, zvláště Brno nabízí kreativní dílny, výstavy obrazů. Pochopitelně mnoho veletrhů a výstav na téma kreativní tvoření, vánoce, sběratelství probíhá i v zahraničí. Výstavní plochy v Ostravě jsou solidních rozměrů, snad si lze přát, aby se v budoucnu objevily nová témata pro výstavy a veletrhy. Je zde např. problematika bezpečnostního inženýrství, ve kterém je Ostrava silná. Bezpečnost průmyslových zařízení, protipožární technika, bezpečnost osoba a majetku jsou témata skýtající mnoho zajímavých výzev k prezentování pro firmy i další subjekty.

Foto: Jiří Dostál

kreativita

A protože technika pokročila velkými kroky, zvláště informatické technologie, lze pořádat veletrhy i online, virtuálně. Zjevně se taková platforma nabízí v případě závažných událostí jakou byla (je) epidemie coronaviru. Nutno v tomto smyslu upozornit, že digitální trh je zcela bezpochyby stejně náročným kolbištěm jako trh klasický (veletrh). Nelze automaticky očekávat úspěch zakoupením virtuálního stánku, či samotným pořádáním veletrhu. Každopádně i ze zahraničních webů vyplývá, že se dají pořádat veletrhy a výstavy na nejrůznější témata. Dokonce je nejvhodnější chápat virtuální veletrhy a výstavy jako doplněk k expozicím reálným. Takový virtuální veletrh má podobu webu, jinak se pochopitelně vývojářům fantazie meze neklade. Znovu připomínám, že jsou zde mantinely digitálního marketingu a velikosti českého internetu jako takového. Mladí umělci (sochaři, malíři, průmysloví designéři) by výstavu s expozicí svých děl dozajista přivítali.

https://www.technickytydenik.cz/stranky/veletrhy-virtualne_142_stranka.html

www.velvys.cz

Zelený, K., Virtuální veletrhy jako budoucnost výstavnictví ? dostupné z file:///C:/Users/Uzivatel/Downloads/Zeleny_Kamil_DP_virtualni_veletrhy_Archive.pdf, diplomová práce, Masarykova univerzita Brno,

https://thevirtualaf.wixsite.com/thevirtualartfair

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:
Výstaviště

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz