Hlavní obsah
Sport

Zaslíbené město hokejového mistrovství světa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Hokejista, který nemá pro koho hrát. Nemá mu kdo fandit.

Text pojednává o konání mistrovství světa v ledním hokeji v roce 2024.

Článek

Hokejový šampionát je vedle dalších sportovních událostí tohoto roku (olympiáda, fotbal) něčím, na co se nejen sportovní fanoušek i média těší. Hokejová tradice u nás má hluboké kořeny, kráčela i v dobách bolestnějších, (kriminál pro mistry světa), rok 1969 a klání proti Sovětům. V Česku se letos hraje opět v Praze a Ostravě. Protože je hokejová infrastruktura v Ostravě (místo, kde se hokejová akce typu mistrovství může konat, obsahuje ale název korporace, dále již jen „aréna“) v již dosti pokročilém technickém stavu, zdá se, že za dalších osm, deset let již nebudou zápasy v aréně možné. Předpokládám, že se mistrovství vrací do určité země po zhruba osmi až desíti letech. Protože nestojí v Ostravě alternativa (svoji kapacitou) k aréně, je ve hvězdách, kdy zabojují o mistrovské medaile hokejisti v Ostravě příště. Letos byla ještě příležitost, aby se čeští hokejisté předvedli i Ostravanům. Nepředvedou. Nepředvedou se stejně jako se nepředvedli na šampionátu v roce 2015. I letos všechny zápasy reprezentantů České republiky vyjdou na hlavní město. A další zlé tušení se také naplnilo. Ještě hlouběji do historie je to totiž ta samá písnička. I  v roce 2004, se čeští hokejisté co se týče Moravy ukázali, matematicky řečeno, žádná celá, ani jednou. Úvahy brněnských činitelů z roku 2019, že by bylo fajn šampionát hrát u nich, vzaly zcela za své. Jistě je zcela zjevné, že se taková akce musí naplánovat dlouho dopředu s mnoha podrobnými detaily. Každopádně nebylo by fér, aby se již při dohadování o mistrovství města rozhodlo, že se skupina s českými hráči hrála tentokrát v Ostravě? Aspoň základní část. Co tomu asi bránilo? Znalci hokejového zákonodárství budou možná vědět, kde se musí hrát play off, zda v hlavním městě nebo ne. Nepodařilo se mi vydolovat z internetu dokument IIHF, který by toto přesně upravoval. Přece ale není zcela správné, aby obyvatelé území moravského a slezského museli státní znak na dresech vidět zase jen v hlavním městě. Finančně to není zanedbatelné. Cestovné, (ubytování), nějaké občerstvení + vstupenky, místní doprava samozřejmě. Největším vnadidlem pro fanouška je samozřejmě domácí tým. Tak je škoda, že na moravské půdě jsme o tuto atrakci poněkud zkráceni. Země Česká oplývá mimo jiné i výbornými hokejovými puky. Jejich výroba je velmi známá jak v Česku, tak i ve světě. Zatím je hokejky našich hokejových spoluobčanů na mistrovství po moravských kluzištích neproháněli.

Zdroje:

https://www.hokej.cz/mistrovstvi-sveta-znovu-v-cesku-za-pet-let-ho-budou-hostit-praha-a-ostrava/5039941

https://www.idnes.cz/brno/zpravy/hokej-mistrostvi-sveta-ceska-republika-2024-brno-nebude.A210810_091727_brno-zpravy_mos1

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám