Hlavní obsah
Sport

Do jaké míry zamíchá kartami v boji o korunu krále střelců nadcházející ligové kolo?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jiří Kravar

Ve fotbalové Fortuna lize došlo ke změně na pozici lídra tabulky. Překvapivá remíza Sparty s Boleslaví dodala soutěži nový rozměr v podobě vedení Slavie, avšak pouze o jediný bod. Stejně těsná je i situace na čele tabulky kanonýrů.

Článek

Pojďme si představit pět nejvážnějších kandidátů na toto ocenění. V jaké formě se nacházejí a jsou jejich šance na zisk primátu opravdu reálné?

Václav Jurečka (Slavia Praha)

Obhájce trofeje z minulé sezony a vystudovaný inženýr se zatím s patnácti trefami vyhřívá na prvním místě. Naposledy dvakrát skóroval proti svému bývalému zaměstnavateli ze Slovácka a udrží-li nastavenou laťku, třeba ho uvidíme i na letním Euru v Německu.

Pavel Šulc (Viktoria Plzeň)

Čtvrtfinalista Evropské konferenční ligy a čerstvý debutant v národním týmu zažívá přelomové období kariéry. Tahoun Viktorky zaostává za snajprem ze Slavie Jurečkou o jediný zásah, a ve svých třiadvaceti letech se v letním přestupovém období určitě stane horkým zbožím.

Mojmír Chytil (Slavia Praha)

O dva góly pozadu je další hráč sešívaných a také kandidát na konečnou nominaci české reprezentace do Německa. V posledním zápase rozvlnil síť proti Bohemce, a rozhodl tím vršovické derby.

„Jsem velmi rád, že mohu být součástí nároďáku i když ne na pozici hrota, jak mám ve zvyku v dresu Slavie, ale jako křídlo. Na který post se mnou trenér Hašek počítá, tam budu hrát a nevybírám si. Oblékat český dres je pro mě největší čest a zbytek neřeším,“ uvedl v nedávném rozhovoru pro Ligu naruby.

Marek Havlík (Slovácko)

Jediný středopolař v top pětce a podzimní vítěz se drží v závěsu s jedenácti přesnými trefami. Bohužel se jeho výkony na jaře trochu svezly se špatnou formou celku z Uherského Hradiště.

Všem potenciálním zájemcům o jeho služby vzkázal prodloužením smlouvy do roku 2026, že na odchod zdaleka nepomýšlí. Nepostradatelný pilíř záložní řady je vzorem klubové věrnosti. V české lize dosud nehrál za jiný tým.

Lukáš Juliš (Sigma Olomouc)

Odchovanec chrudimského fotbalu, který má na kontě stejný počet branek jako Havlík, zažil velice produktivní první část sezóny a po přestupu ze španělské Ibizy se rychle vypracoval v klíčového hráče.

Hanáci se ovšem po pauze ocitli ve výsledkové krizi, jenž vyústila v odvolání trenéra Jílka. Zdá se, že ani změna na postu kouče kýžený efekt nepřinesla, a Sigma vypadla z boje o poháry a okupuje střed tabulky.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz