Hlavní obsah

Mbappé dovedl Paříž k postupu, dál jde po dramatu i Borussia

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jiří Kravar

Fotbalisté Paris Saint-Germain a německé Borussie Dortmund se stali prvními semifinalisty letošního ročníku Ligy mistrů. Oba celky otočily nepříznivé výsledky z prvních zápasů a zaslouženě proklouzly mezi nejlepší čtyřku fotbalové Evropy.

Článek

Souboj dvou bývalých spoluhráčů ze španělské reprezentace a dnes trenérů Xaviho a Luise Enriqueho vyzněl lépe pro staršího z dvojice.

FC Barcelona přivítala v odvetě na svém provizorním stadionu na vrchu Montjuïc francouzské PSG a doufala, že uhají slibný náskok 3:2 z duelu hraném minulý týden v Paříži.

Po dobrém začátku a rychlém gólu Raphinhy katalánské obraně utekl hostující Barcola. Stoperu Araújovi nezbývalo nic jiného než zatáhnout za záchranou brzdu a faulovat ho. Šlo o zmaření jasné šance, proto za zákrok následovala červená karta.

To znamenalo proti výborně hrajícímu PSG velkou nevýhodu pro zbytek utkání, kterou hráči kalibru Mbappého a Dembélého dokázali využít.

Ještě do pauzy srovnal bývalý křídelník Barcy Dembélé a po změně stran poslal Paříž krásnou přízemní střelou z velké dálky do vedení Vitinha. Za stavu 1:2 by se šlo do prodloužení, jenž odvrátil nejlepší střelec soutěže Kylian Mbappé.

S přehledem proměnil pokutový kop po faulu na Dembélého a výhru pojistil trefou z dorážky. Stanovil tak konečný výsledek zápasu na 1:4 pro tým z francouzské metropole.

V boji o finále vyzve Paris Saint-Germain Borussii Dortmund. Zaplněný Signal Iduna Park viděl v úterý večer velkou bitvu se šťastným koncem pro domácí. Podobně jako PSG vstupovali do utkání proti Atléticu Madrid s jednogólovým mankem z prvního zápasu.

Ve třicáté čtvrté minutě náskok smazal dortmundský záložník Julian Brandt a německý tým vedl 1:0. O pouhých pět minut později zvýšil domácí Maatsen. Výsledek 2:0 platil i při odchodu do kabin.

Na začátku druhé půle rozehrál hostující Griezmann rohový kop přesně na hlavu Hermosa, který vrátil míč před brankáře Borussie, kde byl dezorientovaný stoper domácích Hummels a nechtěně si srazil balon do vlastní sítě.

Snížení vlilo Atléticu krev do žil. Aktivně hrající Ángel Correa, jenž přišel z lavičky ve své první tutovce sice selhal v další šanci už se ale nemýlil a převrátil misky postupových vah znovu na stranu celku z Madridu.

Odpověď Borussie na sebe nenechala dlouho čekat. Ve všem podstatném měl prsty rakouský středopolař Marcel Sabitzer.

Nejprve po jeho centru přesně hlavičkoval Füllkrug a vrátil černožlutým vedení 3:2. Následně Sabitzer sám překonal Jana Oblaka v brance Atlética a stvrdil postup Borussie do semifinále po výsledném skóre 4:2.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:
Borussia Dortmund
Paris Saint-Germain FC

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz