Hlavní obsah
Sport

Masters v Monte Carlu ovládl potřetí Tsitsipas, ve finále nedal Ruudovi šanci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jiří Kravar

Dvanáctý nasazený Řek Stefanos Tsitsipas zdolal ve finále Caspera Ruuda po setech 6:1, 6:4 a ovládl tenisový podnik kategorie 1000 v monackém Monte Carlu a ziskem třetího vavřínu se zařadil k legendám turnaje.

Článek

Oba tenisté na cestě do finále přemohli papírové favority. Pětadvacetiletý Tsitsipas si v semifinále poradil s dosavadním suverénem letošní sezóny Jannikem Sinnerem z Itálie a uštědřil mu teprve druhou porážku v ročníku.

Jeho norský soupeř slavně zvítězil po třísetové bitvě nad prvním mužem světového žebříčku Novakem Djokovičem a podíval se do finále tamějšího turnaje vůbec poprvé v kariéře.

Hned ve třetí hře prvního setu si Tsitsipas aktivní hrou od základní čáry vybojoval tři brejkboly. Poslední z nich drtivým cross forehandem využil a sebral Norovi podání. V následujícím gemu brejk potvrdil a rychle se ujal vedení v sadě 3:1.

Z rakety Caspera Ruuda přicházely nevynucené chyby i v další hře a za výsledek to mělo další ztrátu servisu. Evidentně se na hře osmého nasazeného hráče na začátku duelu projevila nervozita a zbytečný respekt k soupeři, jenž kráčel jasně za ziskem prvního setu.

Nor uzavřel úvodní sadu symbolicky dvojchybou na vlastním podání s nelichotivým výsledkem 1:6 v jeho neprospěch.

V sadě druhé se jeho výkon podstatně zlepšil a s agilnějším řeckým tenistou dokázal držet krok. V mnohém napověděl takzvaný Tildenův gem (sedmá hra rozhodujícího setu), který pro sebe po čtrnácti minutách ukořistil Tsitsipas a tím sebral sokovi poslední naději na úspěch.

Za stavu 4:5 a třicet oba zahrál Ruud příliš dlouhý bekhendový úder daleko za lajnu což znamenalo jediné, první mečbol pro řeckého dlouhána.

Po vítězném forehandu mohl šťastný Tsitsipas položit své tělo na monackou antuku. Stal se teprve pátým hráčem historie se třemi turnajovými triumfy z Monte Carla.

„Je pro mě úžasný pocit znovu stát na pódiu a vyhrát tento turnaj. Za to vděčím své rodině, přátelům, týmu a všem co stáli na této cestě. Třetí zisk poháru znamená něco speciálního, moc jsem si to přál a dal do toho vše,“ uvedl v pozápasovém rozhovoru.

Za titul z Monte Carla mu na účet přistane tučná odměna ve výši 919 tisíc eur a znovu se vrátí do světové top desítky. V novém vydání žebříčku ATP bude figurovat na sedmém místě.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz