Hlavní obsah
Názory a úvahy

No to je dost! Děkuji pane prezidente. Přimějte lidi vyndat hlavu z písku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Nechcete, aby to bylo vaše dítě!

Je opravdu nutné ještě polemizovat o tom, jestli je konflikt na Ukrajině pro nás nebezpečný? Co je třeba, aby lidé pochopili?

Článek

Když je nějaký problém, je dobré slyšet, že má někdo konkrétní plán na jeho řešení. Uklidní to lidi, kterých se problém týká. Vzhledem k situaci ve světě oceňuji slova pana prezidenta Pavla z 25. 2. 2024. Má tu 10 miliónů lidí k uklidňování. To je docela fuška.

Chování putinovského Ruska je agresivní a nevypočitatelné. Musíme se tedy připravit na všechno. Nejsme připraveni na nic! Nemyslím teď vládu ČR. Ta něco podniká. I když pomalu. Myslím nás. Občany ve věku od 18 do 60 let, kteří by měli bránit náš stát. Naše děti.

Mé povolání mne přivádí mezi všechny možné skupiny lidí. IT technika potřebuje každý. Dá se říct, že jsem vyslechl názory průřezu celé společnosti. Velké procento lidí jen nadává na vládu, ví naprosto jistě, co by se nemělo a když dojde na případnou obranu státu, tak tvrdí: „Mě do armády nikdo nedostane. Raději půjdu makat někam do nemocnice.“ Nemalé skupině lidí je to prostě jedno a považuje za obtěžující neustálé debaty o válce. Maximálně dají like videu z Ukrajiny. Poměrně dost je zastoupená skupina, se kterou se setkávám na střelnicích. Po únoru 2022 cítíme potřebu chránit své blízké. Jsou i lidé, co aktivně pomáhají, bojují, organizují atd. Za to jim děkuji.

Více jak polovina národa, na kterou se vztahuje branný zákon, se nemá zájem bránit! Případně nemá zájem se to naučit. To jsme nějaké ovce, co čekají na porážku? Když porazíme Rusa v hokeji, děláme na náměstích oslavy. Když nám Rus hrozí flintou, stáhneme půlky.

Pan prezident Pavel je bývalý voják. Podle mého názoru ideální člověk pro dnešní dobu a skoro válečný stav. Pragmatik znalý situace. To mne uklidňuje. Uřvaný „čau lidi“ politik je k nepotřebě a nikoho neuklidní. Jen rozdmýchává mezi lidmi nenávist. Praktické návrhy, jako jsou například administrativní odvody, které prezident podpořil, považuji za nutnost. Stejně tak dát peníze armádě a nemotat se do jejich práce. Kontrolovat ano, ale nekecat jim do toho. 2-3 měsíční výcvik by také neuškodil. Nenaučíte se ovládat tank, ale střelnou zbraň ano. Ani nemluvím o fyzické a psychické přípravě. To je naprosté minimum, co bychom pro sebe měli udělat.

Už vidím ty negativní reakce v komentářích. Dobře za ně. Alespoň budu vědět, že to někdo četl. Třeba si uvědomíte, že tady přestává legrace.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz