Hlavní obsah
Rodina a děti

Starostlivá maminka se zasekla v dětské atrakci. Stala se dočasně její součástí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jiří May

Velmi starostlivá maminka kypřejších tvarů se vydala na pomoc dcerušce do útrob dětské atrakce. Zasekla se a návrat jí trval 30 minut. Ostatní děti ji považovaly za součást hřiště.

Článek

Nedělní ráno slibovalo klidnou procházku v lese. Místo ptačího zpěvu a šumění stromů nás ale čekalo nečekané dobrodružství v herně. Zatímco moje dcera s vervou zdolala všechny atrakce, jiná maminka se ocitla v nezáviděníhodné situaci.

Představte si situaci. Roztomilá, ale poněkud ukňouraná holčička se rozpláče v nejzazším koutě rozsáhlé atrakce. Maminka, poháněná mateřskou láskou a instinktem, se vrhá do záchranné akce. Jenže průlez, kterým se vydává za dcerou, se stává pastí pro ni samotnou. Kypřejší tvary se vzpříčily cik-cak schodům a maminka uvízla! Zatímco se pod ní tvořila fronta nedočkavých dětí, moje dcera se chopila iniciativy. Bez váhání se prodrala skulinou a ukázala cestu i ostatním. Děti, s typickou bezprostředností a hravostí, proměnily záchrannou akci v zábavnou hru. Protahovaly se kolem uvízlé maminky, slézaly po ní a užívaly si zábavu.

Muži v herně, zřejmě ochromeni studem, nehnutě pozorovali komické drama. Nakonec se objevila štíhlá slečna z obsluhy a maminku  vysvobodila. Trapná situace a zrychlený tep zanechaly na tváři maminky rudý otisk, a tak se s dcerou raději vytratila.

Děti, nezatížené předsudky a trapasy, se z nečekané překážky poučily. Rychle si z molitanů vyrobily vlastní „záchranné průlezy“ a s nadšením zdolávaly novou výzvu. V jejich očích se nešťastná příhoda proměnila v zábavnou lekci kreativity a spolupráce.

A co se týče nás dospělých? Možná bychom se od dětí měli učit. Místo studu a nečinnosti bychom měli s odvahou a humorem čelit nečekaným výzvám. A kdo ví, možná se i z trapné situace nakonec vyklube zábavná lekce pro všechny.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz