Hlavní obsah
Astrologie

Děti - vaše pohádkové štěstí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jitka Saniová/Leonardo AI

Pojďme si udělat malou, tak trochu pohádkovou procházku zvěrokruhem a podívejme se na to, co si vaše dítko přineslo na Zem od vládce svého znamení.

Článek

V tomto týdnu slavíme mezinárodní den štěstí, a tak jsem slíbený (tak trochu pohádkový) článek o dětech jednotlivých znamení zvěrokruhu nechala na tyto dny. Vždyť děti jsou jedním z největších štěstí života, a tak si milí rodiče/prarodiče najděte znamení svého dítka a přečtěte si danou charakteristiku. Je něžná, přesně jako je vaše dítko.

(Nebo se vraťte do svého dětství a přečtěte si, jaké dítko jste byli vy.)

BERAN

Máte před sebou něžného čertíka, který má ještě ručičky od sazí a který připomíná uzlíček jisker, jež nejdou udržet v klidu? Tento uzlíček je taktéž pěkně odvážný a od prvního nadechnutí vám bude dokazovat, že je to on/ona, kdo by tu rád šéfoval. Inu, jak by ne, když je na cestu na Zem vybavil svými vlastnostmi Mars, bůh síly. Jeho děti raději zkusí, co vydrží ten hrad z kostek, který právě postavily, než aby na něj zálibně koukaly. V pěti případech ze šesti nebudou tyto děti dlouze fňukat nad rozbitým kolenem ani nad spolužákovou posměvačnou poznámkou o baculatém nose. Jak by ne, když ještě drží ohnivý meč, který jim dal na cestu sám bůh Mars. A protože se o tomto bohu traduje, že to byl také romantik, tito ohniví člobrdové umějí být i pěkně něžní. Jejich „meč“ se náhle umí proměnit v kouzelné pírko, kterým pošimrají svět, a ten se v jejich přítomnosti směje. Smích tito báječní človíčci zbožňují. V jejich přítomnosti se vše rozzáří jiskřičkami radosti, které mají pěkně velkou sílu ozářit okolí. Vždyť v sobě mají světlo samotného boha síly - Marse.

BÝK

Tyto děti patrně najdete poblíž pískoviště, kde kolem sebe nashromáždí bábovičky, lopatičky a kamínky. Za chvíli budete obdivovat, jak vytvářejí bábovičky s výrazem inženýra. Jakmile je hotovo, nadšeně zatleskají, neboť v tu chvíli vlastníma rukama něco vyrobily. Jsou to prostě člobrdové, kterým Venuše pošeptala, ať na Zemi staví, skládají a vyrábí samé hezké věcičky. Vládce, obzvláště když je to bohyně Venuše, se má poslouchat, takže tyto děti bývají velice zručné. Nejen rády věcičky vyrábějí, ale také shromažďují. A běda, kdyby se někdo rozhodl, že tu starou stavebnici je načase vyhodit nebo dokonce si bez dovolení něco vypůjčit. Podívejte se na čelíčko vašeho Býka a uvidíte, že se mračí. Toto dítě leckdy pochopí, že zrovna nemáte čas a že puding se nejí horký, ale nikdy nepochopí, když mu někdo něco bere. Ve všech dalších chvílích však uvidíte jeho tvářičky ozdobené úsměvem, jenž rozežene všechny vaše chmury, neboť je to úsměv, kterým je bohyně lásky vybavila na cestu na Zem a který tito malí člobrdové štědře rozdávají kolem sebe.

BLÍŽENCI

Když Merkur posílal na Zem své děti, patrně nedokončili nějakou diskusi, neboť tito člobrdové se velmi rychle naučí mluvit a pak už kolem neslyšíte nic jiného než: „Proč?…Jak?…Jak to je možné?… Kam?… Kdo?“ Jakmile malý Blíženec uvidí telefon, velice ho zaujme. Záhy zjistí, že je telefon prima věc a že by tak mohl dokončit onu diskusi s Merkurem. Jenomže sehnat Merkurovo telefonní číslo je fuška, takže se alespoň utěšují tím, že se spojí s houfem dětí, které dnes poznaly v mateřské školce. Svět je sice hezký, ale najednou se stane něco, co přižene mraky, a to i do duše. Což je k pláči. Naštěstí na chvíli. I když něco zabolí, existuje spousta věcí, které pomáhají zapomenout na slzy. Jen je potřeba mít u sebe někoho, kdo zažene chmury. „Tam“ ve hvězdách to dělal čilý Merkur. Naštěstí malí Blíženci jsou už odmala upovídaní myslitelé a kamarádi, s nimiž je každý rád. A tak nejen v dětství, ale i v dospělosti mají okolo sebe spoustu lidiček, s nimiž si užívají radostí života.

RAK

Podívejte se do očí Ráčků. Nemýlíte se, je v nich měsíční prach, který se třpytí, ať už se očka smějí nebo pláčou. Ráčci sem přišli po mostě z měsíčních paprsků. To je tak romantické, že se nikdo nemůže divit, že od útlého věku tyto děti rády poslouchají pohádky, zbožňují slyšet pochvalná slovíčka, jde jim malování. Po tak milé vládkyni, jakou je Luna, se člověku občas zasteskne, což s sebou nepřináší dobrou náladu. Naštěstí další pohádka či kamarádův nápad jít si něco zahrát dovede tuto zadumanou náladu rozptýlit. S rostoucím věkem se Raci rádi vydávají do světa hledat ten měsíční most, po kterém sem dorazili. No, i když je ve světě hodně zajímavých věcí, ten most ne a ne najít. Takže honem, honem domů, kde je také dobře. Měsíční děti jsou nejvíce zraněny, když je okolí nechápe nebo na ně nemá čas. To se pak po jejich tváří rozkutálejí třpytivé slzy, které buď osuší pěkný měsíční sen, nebo teplá náruč „obrů“ žijících na tomto světě.

LEV

„Jů, to jsou krásné zlaté vlásky a hřejivý úsměv s dolíčky.“ Máte pravdu, vždyť přece koukáte na sluneční dítě. A i když ty vlásky budou tmavé, ten hřejivý úsměv na tom veselém obličejíčku tam bude na sto procent. Tyto děti přišly na svět hlavně ze dvou důvodů. Za prvé stát se královničkou či malým králem. Za druhé musejí tu rozdat hodně světýlka, které jim dal do vínku jejich vládce – bůh Slunce. To je velký úkol, takže by to chtělo nějakou odměnu. Podívejte se na svého slunečního andělíčka a uvidíte, že touží po vaší pozornosti, obdivu a pokud k tomu dostane nějakou krásnou hračku či hru, taky to není k zahození. To víte, tyto děti sem na Zem přijely ve zlatém kočáře, takže jsou zvyklé na nádherné věci. Proto to hýčkání je na místě. Hněv Lvíčat není až tak neobvyklý, ono je to spíše hlučnější lví vrnění. Neboť ať dělají, co dělají, jsou to človíčci, kteří rozdávají hřejivou radost.

PANNA

Mělo vaše dítko při příchodu na svět za uchem tužku, v ruce kus papíru a pravítko? Jasně že ano, vždyť je sem poslal Merkur. A ten přitom zapomněl, že dokud Panny nedodělají svoji povinnost, nerady se od ní nechají odtrhnout. Ten papír a pravítko pečlivě uschovejte, neboť hned jak se tyto děti rozkoukají a utřídí si myšlenky, začnou se po něm shánět. Barbie a autíčka jsou sice hezká věc, ale pro prťata. Ony jsou dětmi Merkura, který své děti vede k užitečné práci. Od útlého věku si tyto děti pamatují, že „tam u Merkura“ musely být pořádné. Božínku, jak je možné, že tenhle svět je tak špinavý a nepořádný? Prosím, i máma nechá v kuchyni neumytý šálek od čaje. Táta zase pořád nechává sako ležet na tom nejméně vhodném místě. O sourozencích… raději nemluvit. Jinak ovšem je tu prima, hlavně když lze sportovat, číst si, zúčastnit se soutěží a užívat si legraci s těmi (nepořádnými) obry. A kdo ví, možná že se nakonec i poučí a budou jednoho dne pořádní.

VÁHY

„Když už jsem se sem narodil(a), měl(a) bych to tady udělat tak hezkým jako tam.“ Tam - znamená u Venuše, což mluví za všechno. Tím se Venušiny děti řídí celý život. Proto jejich pokojíček musí být načančaný, knížky na poličce super obrázkové a batůžek do školy ten nejkrásnější. Venuše své děti zahrnuje láskou, takže prosím, to je také třeba dodržet. Jak se dá na světě žít bez láskyplné péče? A pak namísto otázky: „Chceš kakao nebo čaj?“ raději tyto víly/skřítky obdařte úsměvem, pohlazením a nápadem zajít si odpoledne do kina. Venuše také své děti netrápila rozhodováním. Na všem je přece něco dobrého, tak tu malou dušičku nemučte takovými problémy. Mnohem lépe uděláte, když jim ukážete novou hru či knížku. To víte, jejich vládkyně je nejen krásná, ale chce světu ukázat i svůj intelekt. Vaše dítko se leckdy naučí mluvit a psát v předstihu. Možná zjistíte, že víla Amálka či Kočičí princ je přesná kopie vašeho dítka. Nedivte se, když je jejich vládkyní bohyně lásky a krásy Venuše.

ŠTÍR

Mít za vládce Pluta a ještě „kmotra“, to už něco znamená. A to prosím ne ledajakého kmotříčka, ale samotného Marse! Ona krásná záhadná očka jsou plná něčeho… co to jenom je? Třpyt hvězd, které jsou obsaženy v křehké, a přece silné dušičce vašeho dítka. Nemyslete si, že je něco lehkého žít s duší plnou hvězd. Zdá se, že ne každý tomu (bohužel!) rozumí. Kdo však ty hvězdy v nitru svého dítěte objeví, zjistí, jak je to krásné a kolik čisté lásky obsahují. Tato stvořeníčka dovedou být pěkně náladová, neboť jednou si vzpomenou na záhadného Pluta, podruhé na jiskřivého Marse… a pak je tu ta voda. Jinými slovy, máte doma dítko, které sem spadlo z hvězd, a do vínku dostalo spoustu energie, citů a vnitřní krásy. Teď se rozhlíží, co s tím. Inu, chtělo by to mít po boku někoho, kdo bude rozumět nejen hrám, dějepisu, ale i této něžné plutovsky záhadné dušičce.

STŘELEC

„Ksakru, co s tím šípem? Třeba bude dobrý na zapíchnutí brambor na talíři.“ To nemohl pronést nikdo jiný než malý skřítek Střelec. Bohužel dospělí mají občas omezenou fantazii a berou tento skvělý nápad jako rošťáctví. Jupiter své děti poslal na Zem s laškovným mrknutím a vybavil je smyslem pro radost, touhou po vynalézavosti a učení, originalitou, humorem a optimismem. Navíc tito človíčci v sobě mají tolik energie, že se i dospělí občas zdají být jak zpomalené želvy, které musejí pořád odpočívat. A tak se leckdy stane, že se malí Střelci musejí od útlého věku uchýlit ke svému poslání - učit. Co může takové dítě učit okolní svět? Být aktivní, čilý, veselý a objevovat nové a nové věci. Tyto děti od svého vládce Jupitera odkoukaly, že rozčilování je na nic, proto pokud se rozvztekají, obvykle je to brzy přestane. I když ani malý človíček přece nemůže jen tak přejít, když někdo ubližuje spolužačce či domácímu zvířátku. To by se ani Jupiterovi nelíbilo, takže je třeba zasáhnout. I za cenu rvačky či průšvihu. Protože Jupiterovy děti jsou nejen veselé, ale dobromyslné.

KOZOROH

Tváří se ono dítko příliš vážně a zamyšleně? Jak by ne! Předtím než sem dorazilo, probíralo se Saturnem velice důležitý a zajímavý vesmírný problém. A ještě teď mu nedá spát, jak to vlastně je. A Saturn, ten panečku ani svým dětem jen tak neprozradí řešení. Takže žádný div, když to této malé dušičce nedá spát. Nejhorší na tom je, že málo dospělých chápe „problém“, na který malí Kozorozi myslí a snaží se na ně hloupě šišlat a říkat jim takové nesmysly jako „ty náš malý pumprlíčku“. Saturnovy děti nesnášejí být pumprlíčky, tyto děti si chtějí hrát, sportovat, chodit na výlety, číst a učit se a hovořit o pohádkových příbězích „normálně“, ne jako nějaké nevyvinuté bytosti. Tyto děti jsou nadané zvláštním druhem myšlení a vědí to. Klidně si povídejte o vesmírné bráně, pochvalte je za složený puzzle a jeďte na výlet na kole. Jenom žádné hloupé způsoby vhodná pro batolata.

VODNÁŘ

Než tyto děti přišly na svět, navštěvovaly školu geniálního Urana, kde byl poradcem Saturn. Proto se nedivte, když vaše dítko zamyšleně řekne, že to auto na benzín není moc dobrý vynález, že lepší bude auto na nějaký vesmírný pohon. Možná to neřekne tak vědecky, ale i tak budete koukat, kde to vzalo. Samozřejmě, že ze své hlavy. Tyto děti umějí být vynalézavé a rády se zajímají o věci, které jim poskytují volnost myšlení. Tři oříšky pro Popelku je sice moc pěkná pohádka, ale z ní se toho člověk moc nedozví. Ledaže by chtěl vynalézt oříšky, kam se dají opravdu nacpat šaty a šperky. To by přece nebylo špatné, to by ocenil každý cestující i letecké společnosti. Když tito člobrdové nepřemýšlejí, honí se někde na hřišti. Sport, a hlavně kolektivní hry jsou báječná věc, neboť si mozek odpočne a naopak protáhne se tělo. A odpočatý mozek lépe pracuje, to už jim radil jejich učitel a vládce Uran. A jako vždy měl pravdu.

RYBY

Vaše dítko ze znamení Ryb má patrně ještě mokré vlásky, na nose pár kapek vody a v zasněných očích třpyt vodní hladiny svého vládce Neptuna. Tedy honit se s Neptunovými delfíny, laškovat s kmotrem Jupiterem, skákat z jedné hvězdy na druhou a naslouchat příběhům svého vládce bylo tak úžasné, že se na to nedá jen tak zapomenout. Naštěstí vládce Neptun na ně občas zavolá, a tak se jejich dušička vydá za tím prima hlasem. Bohužel, občas to ti obři nechápou a rozčilují se, že malá Rybka nedává pozor. Prosím, chtělo by to trochu trpělivosti. Vládce Neptun se přece nedá jen tak odbýt. Jupiter těmto andílkům pravidelně posílá vesmírnou poštou balíček, který je ovšem tajný a nikdo jiný jej nesmí vidět (stejně by tomu nikdo jiný nerozuměl), nyní, prosím, také nerušit. Poté se totiž vaše dítko vrátí do světa, kam dorazilo po vesmírné klouzačce, aby se schoulilo do vaší ochranné náruče, vypravovalo medvídkovi pohádku, namalovala obrázek, rozdávalo andělské úsměvy a toužilo po vašem porozumění.

Tak co, poznali jste svoje dítko v dané charakteristice? Ať již ano nebo ne, přeji všem dětem, aby byly pohádkově šťastné. Vám rodičům přeji, abyste se svými dětmi prožívali ty nejkrásnější chvíle a příběhy.

Ke krásnému dětství patří třeba i čtení pohádek, na konci tohoto článku je pohádka o vlkovi Bohoušovi. Pokud ji přečtete svým dětem, moc si přeji, abyste se spolu u ní pobavili.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz