Hlavní obsah
Lidé a společnost

Jsou důchodci skutečně šílenci naší doby? Zpověď studenta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Josef Beneš/Pexels

V dnešní době často narazíme na články, které zdůrazňují bizarní chování důchodců. Zdá se, že někteří lidé mají sklon věřit, že důchodci jsou skutečně šílenci naší doby. Ale je to opravdu tak?

Článek

Mezigenerační komunikace může být obohacující pro obě strany. Mladí lidé mohou získat cenné rady a moudrost od důchodců, kteří mají za sebou bohatý životní zážiteky. Zároveň mohou senioři získat nové perspektivy a energii od mladší generace, která přináší nové nápady a pohledy na svět.

Senioři nejsou šílenci naší doby, jak někdy naznačují některé mediální příběhy. Jsou to lidé s bohatým pozadím a mnoha zkušenostmi, které mohou přispět k obohacení naší společnosti. Studenti zase nejsou nevážními mládežníky, kteří neberou ohled na starší generaci. Jsou to lidé, kteří jsou otevření novým myšlenkám a ochotní naslouchat zkušeným lidem.

Je na čase přestat stavět důchodce a studenty proti sobě a začít podporovat dialog a vzájemnou spolupráci mezi těmito dvěma skupinami. Společně můžeme vytvořit harmonickou a prosperující společnost, která respektuje různorodost věkových skupin.

Články, které se vyrojili v poslední době a útočí na důchodce jsou psány zřejmě senzacechtivými pisálky, kterým jde pouze o získání peněz a pozornosti. Proč to tito lidé píší? Odpověď je jednoduchá: z každého prokliku mají tito pisálci část peněz z reklam. Živí se tím. Vědí, že každý článek s nadpisem důchodce toto, či důchodce támhleto, dosáhne velkého počtu shlédnutí. To samozřejmě znamená i více peněz do jejich kapsy. Ve skutečnosti má valná většina mých známých (studentů) velkou úctu k lidem v důchodovém věku. Myslím, že k portétu seniorů v lepším světle dle mého názoru seniory pomohla i současná vláda, na které je vidět, že má o seniory upřímný zájem.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz