Hlavní obsah

Komentář ke článku o masovém vraždění na filosofické fakultě.

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Karel Konečný

Již více jak půl roku se v médiích opakují články, které se zabývají tragickou událostí na filosofické fakultě.

Článek

Koncept těchto článků je stále stejný a spojuje tragickou událost s těmi událostmi, které se staly a bohužel stávají také v kampusech amerických škol. Jestliže chceme být trochu objektivní při pohledu na tragickou událost tak se musíme podívat na to jaká atmosféra na univerzitě byla a jaké události tomu činu předcházeli. Jako i v jiných odvětvích naší společnosti i v akademické sféře dochází k sporům o finanční stránku odměňování akademiků. Toto se děje i na univerzitách v zahraničí. Tak 17. října 2023 akademici, filosofové i studenti humanitních oborů uspořádali protest s názvem Hodina pravdy na Palachově náměstí. Důvodem byly třikrát nižší mzdy pedagogů oproti pedagogům lékařských a právnických oborů. Je třeba otevřeně přiznat, že názory ostatních pedagogů na filosofy jsou takové jako se dívají prostí lidé na duševně nemocné v psychiatrických léčebnách. Přitom je třeba poznamenat, naši psychiatři nejsou schopni rozeznat když to vyjádřím metaforicky ani krávu a koně. V této situaci, která byla ve společnosti došlo po protestu Hodina pravdy, k  velké a velmi negativní reakci jak se strany vedení univerzity, tak i ze strany vlády. Vedení univerzity přerozděluje finanční prostředky a ti, kteří mají silný vliv nechtějí ustoupit aby došlo ke změně v přerozdělení finančních prostředků. Tím jsem popsal atmosféru , která předcházela tragické události v prosinci 2023.

Nyní si napišme fakta, která máme: Neznáme motiv střelce ani jsme neviděli jeho tělo, máme dál informace od policie, která však není seriózní, stejně jako vláda, která také není seriózní. Je jasné, že nemůžeme vynést úsudek, který by mohl být dobrý.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám