Hlavní obsah

Několik poznámek k uvedenému článku.

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Karel Konečný

Tento typ článků se často opakuje při specifických příležitostech.

Článek

Lidé velmi rádi píší hodnocení na osoby, které osobně neznají a ani se o ně nezajímají. Důvod proč tedy o těch lidech píší obsáhlé články, co si ten člověk myslí a proč se tak a tak chová, je ten, že je to někdo kdo má mnohem vyšší vzdělání než oni mají. Samozřejmě takový lidé si vůbec neuvědomují co píší, jsou to jen jejich fantazie , spekulace vycházející především z emoční oblasti. Ty texty vůbec nic nemají společného s kritickým myšlením. Důvod je ten, že se oblastí filosofie a psychologie nezabývají a ani nemají schopnosti aby této oblasti porozuměli. Hodnocení se nese na společnosti velmi ochotně akceptovaných názorech o ubohosti a malosti dotyčné osoby. Většina společnosti považuje filosofii a psychologii za pavědy, které by se měli zrušit a tedy je výrazně negativní k lidem, kteří se jí zabývají. Tyto postoje jsou charakteristické i pro velkou většinu akademické obce. O tomto svědčí i platové ohodnocení a podlé jednání ze strany některých lidí. Vyjadřují pokrytecky velkou účast při různých tragédiích a tak se stávají úplně svatými. Lidé spojení se zločinem se rádi skrývají za svatostí vytvořenou pokryteckým jednáním. Čtení článků, které jsou laciné je hnusné a proto jsem tuto poznámku napsal.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz