Hlavní obsah

Vypůjčený název článku.

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Karel Konečný

Titulek názvu článku na který reaguji jistě mnoho lidí již slyšelo z úst bývalého prezidenta České republiky.

Článek

Naše země nevzkvétá byla věta vyslovená při novoročním projevu prezidenta. Byl to jeho úsudek ve vztahu k předešlým čtyřiceti letům vlády jedné strany. On sám ty leta prožil v dosti tvrdé části svého života. Lidé vzdělaní tomu dobře rozuměli, ale ve společnosti jak už to bývá je dosti lidí, kteří to hodnocení neviděli tak negativní. Když použijeme výraz básnický jako je vzkvétání na lidskou společnost, tak za tím nejsou jen hodnocení po ekonomické stránce. Již třicet pět let žijeme ve společnosti, která směřuje k demokracii, ale ta cesta ještě bude dlouhá. Samozřejmě, že sametová revoluce byl jen do velké míry formální stav změny moci. Lidé spjatí s minulým režimem zahodili své stranické knížky a začali podnikat. Starém hříchy se zakrývali a  lidé se hnali dál za svým prospěchem. Mnoho se toho ve společnosti změnilo k lepšímu a dosti výrazně, takže říkat, že naše země nevzkvétá není jistě odpovídající hodnocení. Samozřejmě ve společnosti je mnoho nespravedlností a křivd, ale to už tak v životě bývá. Nemůžeme přeci brečet jak malé děti nad rozlitým mlékem. Konzumní život společnosti přinesla nová doba zvýšené životní úrovně a to je ten důvod proč lidé mluví jen o ekonomice, která vašemu životu jistě nedá smysl a pocit štěstí. Ke štěstí potřebujete rozumět životu, a to nejde bez dobrého vzdělání.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz