Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

Červený vlaječky? Na co si dát pozor, než se zamilujete až po uši

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Canva/Pexels

Červené vlaječky indikují, že váš nový objev může být ve skutečnosti ztráta času. Možná je však ve svých vztazích opakovaně ignorujete. Chybami se člověk učí, nebo ne? Jaké jsou ty nejvíc do očí bijící? A co je nový trend Beige flag?

Článek

1. Nemáte rádi jejich kamarády

Jak se tak skvělej člověk může obklopovat tak divnýma lidma? Dost možná proto, že je taky sám divnej, jen vy to nevidíte. Máte nasazený růžový brejličky, který vás nepustí přes auru dokonalosti. Člověk nicméně bývá průnikem pěti lidí, kterýma se obklopuje. A ani ten váš nebude výjimka.

Podobně to může fungovat i z druhé strany, když vaše okolí vyhodnocuje, zda se k vám nový partner hodí. Určitě vám prostě jen závidí vaše štěstí. No a nebo holt vidí realitu bez feromonů.

2. Pootevřená vrátka do minulosti

Občasný sex s ex? To by asi bylo opravdu do očí bijící. Ale co neustálý kontakt, hledání emoční podpory nebo dokonce touha to zkusit znovu? Pokud je předchozí vztah emočně neukončený, může se z vás stát pouhý převozník, což je teda role na dvě věci. Nechcete se přeci stát obětí cizího dramatu.

Nemusí to však být úplně černobílé. Neodstřihnete svou exmanželku, když s ní máte děti. Je ovšem třeba mít se na pozoru. Ten ex tam byl rozhodně déle než vy a jeho chyby teď nejsou tolik vidět. Zato ty vaše rozhodně ano.

3. Hrajeme hry aneb špatná komunikace

Píšou vám jen občas, málo a nechávají vás na zobrazeno? Hraní her patří do sedmé třídy. Pokud chcete někoho do skutečného vztahu, hraní her a nepravidelná komunikace je větší redflag než nepřiznané OnlyFans.

4. Nemají čas ztrácet čas

Láska chce čas. Zamilovanost a nadrženost ne. Je potřeba to od sebe odlišit. Hledáte opravdovou lásku, respekt, klid a komunikaci? Tak dejte pozor na člověka, co věří na lásku na první pohled a je z vás na Cloud9. Vyzrálí lidé si uvědomují, že tahle první fáze pomine. A tenhle feťák zamilovanosti si dost možná brzy postaví na piedestal někoho nového.

5. Nezlomené srdce

Pokud se váš nový objev kasá jako lamač srdcí, tak raději rychle pryč. Zlomené srdce bolí jako čert a rozhodně na tom není nic sexy. Zkušenost se zlomeným srdcem může být navíc velmi užitečná pro vyzrálý vztah. Pokud někomu bylo srdce zlomeno, uvědomuje si lépe, jaké by to mohlo být, pokud ublíží vám. Ideálně se taky z minulé zkušenosti poučil a nesvaluje vinu na druhou stranu.

6. Mluví špatně o svých ex

Jejich všichni hrozní ex mají jednu věc společnou: Váš nový objev. Jenže co to o něm vypovídá? Ve finále si tyhle lidi do života přitahujeme sami. A pokud v tom navíc nemá dávku sebereflexe, tak vemte nohy na ramena – ideálně ne tedy u nich v ložnici…

7. Beige is the new red

Možná jste zaznamenali tenhle nový TikTok trend. Původně známka nudy a neurčitosti na seznamovacích profilech se na TikToku přerodila v popsání něčeho, co není tak silné a odrazující jako redflag, ale i tak je to prazvláštní. Bojí se astronautů? Jí burrito napříč? Staví si pokemony z lega? Krájí si špagety? Věří, že je země placatá? Možná jste nevpluli to toxických vod, ale rozhodně se plavíte na vlnách podivna. Takže bacha!

No a jak se celkově vlaječkám vyvarovat? Zkuste současně se srdcem aktivovat i rozum. Naučte se, že první fáze vztahu je v něčem specifická a buďte v ní vědomější. Budete tak mít lépe nastavená očekávání a vyvarujete se případnému zklamání. Pomůže vám to minimálně rozlišit, zda se jedná o příležitost k vážnému hodnotovému vztahu, nebo sportovní jednohubku ala: „No co, s hezkým blbcem…“

No a jaká Beige flag je ta vaše?

Zdroje:

https://www.betterup.com/blog/red-flags-in-a-relationship

https://www.thecut.com/2023/06/beige-flag-meaning.html?source=post_page-----761d9d15525a--------------------------------

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz