Hlavní obsah

Chtěli byste bydlet na zámku?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Yves Zumbach/ shutterstock.com

Projekt „Burj Al Babas“

Téměř šest set opuštěných „francouzských zámků“, developer zkrachoval a kupující si uvědomili absurdnost nápadu.

Článek

Projekt „Burj Al Babas“ byl navržen pro bohaté cizince, za cenu několika set tisíc dolarů bylo každému nabídnuto, aby si koupil „svůj vlastní hrad“. Ve skutečnosti to byl třípatrový dům se dvěma věžemi, která se rozkládala na pozemku o rozloze pouhých 320 m2, obklopená sedmi stovkami jejích kopií. Ano, bylo plánováno postavit 730 hradů! Výstavba se ale zastavila na čísle 587.

Stavba začala v roce 2014. Projekt obsahoval kromě vil také bazény, turecké lázně, zdravotní a kosmetické salony, nákupní centrum a mešitu. Zpočátku byl podnik úspěšný, s bohatými občany z Kataru, Kuvajtu, Spojené arabské emiráty a Saúdská Arábie kupují 350 vil. Brzy ale byly smlouvy na koupi nemovitostí vypovězeny – podle architekta města duchů za to mohly klesající ceny ropy. V roce 2018 dosáhly dluhy developera 27 milionů dolarů a výstavba byla zastavena.

Zdroj. burjalbabas.com

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz