Hlavní obsah

Španělská Ronda je právoplatně drahokamem Andaluského vnitrozemí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Karel Suchý

Most Puente Nuevo, ve městě Ronda

Ronda, okouzlující město v Andalusii, nachází se na okraji hlubokého kaňonu El Tajo.

Článek

Toto malebné město s bohatou historií a ohromující architekturou je ideální destinací pro milovníky kultury, historie a krásných panoramat.

Ronda je rozdělena na staré a nové město, které spojuje impozantní most Puente Nuevo z 18. století. Projděte se po úzkých uličkách starého města a nasajte jeho historickou atmosféru. Navštivte Plaza de Toros, jednu z nejstarších a nejkrásnějších býčích arén ve Španělsku, a prozkoumejte fascinující arabské lázně Baños Árabes.

Foto: Karel Suchý

Plaza de Toros

Ronda se pyšní řadou památek, které stojí za návštěvu. Obdivujte impozantní katedrálu Santa María la Mayor, prozkoumejte archeologické naleziště Acinipo a navštivte Museo Lara, které vystavuje archeologické nálezy a umělecká díla z celého regionu.

Okolí Rondy nabízí úchvatnou přírodu a mnoho možností pro aktivní dovolenou. Projděte se po stezkách podél kaňonu El Tajo, užijte si piknik v parku Alameda del Tajo, nebo se vydejte na túru do nedalekých hor Serranía de Ronda.

Foto: Karel Suchý

Arabské lázně Baños Árabes

Tipy pro turisty

  • Do Rondy se snadno dostanete autobusem nebo vlakem z Malagy a dalších andaluských měst.
  • Nejlepší doba pro návštěvu je jaro nebo podzim, kdy je počasí příjemné a nejsou zde davy turistů.
  • Projděte se po Puente Nuevo a užijte si úchvatné výhledy na kaňon a okolní krajinu.
  • Navštivte Plaza de Toros.
  • Ochutnejte místní speciality, jako je gazpacho, serranito (smažený vepřový řízek se šunkou a sýrem) a churros con chocolate.

Ronda je okouzlující město, které uchvátí každého návštěvníka. Svou jedinečnou atmosférou, bohatou historií a ohromujícími panoramaty si vás zaručeně získá.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám