Hlavní obsah
Astrologie

Tato znamení zvěrokruhu vám nedopřejí kapku soukromí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Unsplash

Nehledě na to, jak vysokou potřebu sociálního kontaktu máme, každý z nás čas od času zatouží po soukromí. V našem přátelském, rodinném či sousedském kruhu se přesto najdou lidé, kteří to nechtějí pochopit a vtírají se.

Článek

Nehledě na to, jak vysokou potřebu sociálního kontaktu máme, každý z nás čas od času zatouží po soukromí. V našem přátelském, rodinném či sousedském kruhu se přesto najdou lidé, kteří to nechtějí pochopit a vtírají se, přestože jim řekneme, že o jejich přítomnost nestojíme.

O některých znameních, jako jsou například Kozoroh, Panna či Blíženci, je známo, že se nikdy nebudou plést do vašich věcí. A to platí zejména v případě, kdy projevíte svou nechuť s nimi komunikovat. Ovšem jako všude, i v tomto případě můžete narazit na znamení opačného charakteru. Jak je poznat? Stačí jim říci, že se o něčem nechcete bavit či že se nechcete bavit s nimi, a už se jich nezbavíte. Řeč je o těchto znameních:

  • Štír
  • Lev
  • Rak

Proč zrovna tito lidé? Přečtěte si, čím jsou tak obtížní a proč nerespektují vaši touhu po soukromí. Také pro vás máme radu, jak jejich dotěrnost omezit.

Štír (24. října – 21. listopadu)

Štír je znám svou egoistickou, panovačnou a sobeckou povahou. Tím pochopitelně nechceme říci, že Štíři jsou čisté zlo, ba naopak jsou ochotni pomáhat lidem, kteří o pomoc sami požádají. Nicméně vzhledem ke své panovačnosti vás nenechají o samotě ani na chvíli, pokud nabydou dojmu, že je nutně potřebujete, a to v tom lepším případě.

Charakteristický znak Štíra je bohužel i to, že rád dělá ostatním lidem naschvály, aby se pobavil. Pokud chcete, aby odešel a nechal vás o samotě, musíte na to jít jinak než přímou výzvou. Zůstaňte v klidu, neprojevujte nervozitu a nekřičte vzteky, nevyvolávejte hádku. Pokud to vydržíte, Štíra to přestane bavit nebo si začne myslet, že ho nutně nepotřebujete – na základě důvodu, proč nechtěl odejít.

Pokud se tak zachováte během psychické šikany od Štíra, využijete sílu psychologie – jednáte-li v klidu, Štír brzy začne být nervózní, protože bude mít pocit, že hádku vyhráváte.

Lev (23. července – 22. srpna)

Lev je hodně nápomocný, především když patříte do jeho rodiny. Nicméně hlavně v partnerském vztahu bývá žárlivý a majetnický, rád na všechno nadává. To působí negativně na lidskou psychiku a brzy začnete potřebovat být sami, abyste se vypořádali se vším tím stresem. Ovšem ani pokud jste s ním v jiném vztahu než partnerském, nejste před jeho náladami a dotěrností v bezpečí.

Charakteristický znak Lva je hádání se za každou cenu, pokud se nudí. Proto vám leze na nervy a nepřestane, dokud nevybuchnete.

Existují dvě možnosti, co dělat, aby vás nechal chvíli na pokoji. První je odkývat mu všechno, co vám říká, potřebuje totiž potvrdit svou autoritu tím, že s ním budete souhlasit. Druhá, poněkud nepříjemnější možnost je pustit se s ním do hádky, ale nechat ho vyhrát. Dostatečně se vykřičí a poté vás chvilku nechá na pokoji, patrně se krutě zasměje a odejde, než ho něco opět naštve.

Rak (22. června – 22. července)

Rak je přesným opakem dvou výše uvedených znamení. Nechce vás naštvat, chce si vás hýčkat. Toužíte-li po důvodu, proč je tak dotěrný, je to tím, že chce, abyste byli spokojeni a nic vám nechybělo. Je nemožné mu vysvětlit, že o jeho přítomnost nestojíte.

Ještě horší je to na veřejnosti, kdy se k vám chová přehnaně mile s mateřskou láskou. Budete se kvůli němu cítit trapně, hlavně v přítomnosti vašich přátel. Rak se začne chovat přehnaně, poněvadž na veřejnosti se sám necítí dobře a domnívá se, že ani vám to není příjemné.

Jak se zbavit tohoto chování Raka? Bohužel to na rozdíl od Štíra a Lva nelze. Přestože mu co nejjasněji a nejmileji vysvětlíte, že vás ztrapňuje a cítíte se nepříjemně, bude v tom pokračovat, možná se to ještě zhorší. Jediná možnost je sbalit se a odjet na pár dní někam hodně daleko. Nebo se smiřte s tím, že Rak je takový od přírody a jiný už nebude.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz