Hlavní obsah
Astrologie

Špatně se vám spí? Zjistěte, jestli za to nemůže vaše znamení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Unsplash

Spánek je důležitý, dodává energii, a když je dobrý, máme ráno lepší náladu a lépe se nám vstává. Problémy se spánkem mohou být tak trochu předurčeny tím, jaké jste znamení zvěrokruhu.

Článek

Beran (21.3. - 20.4.)

Bez pár hodin tvrdého spánku a času v ložnici se rozhodně neobejdete. Neustále jste v jednom kole a věčná akce vám nedá spát. Ráno zase rádi brzy vystartujete, abyste toho během dne zvládli co nejvíc. Spánek je pro vás jen nutnost, se kterou ztrácíte zbytečně mnoho drahocenného času. Pokud ale budete nevyspalí, hrozí vám, že budete jako zombie. Zkuste večer uvolnit mysl a nechat ji plout.

Býk (21.4. - 20.5.)

Stejně jako je pomalý a požitkářský váš život, takový je váš spánek. V posteli jste rádi a neodmítnete možnost si přispat. K vašim ideálním 10 hodinám spánku se můžete přiblížit alespoň občas, běžně vystačíte i s kratší dobou spánku. Čím je ho ale méně, tím méně je s vámi zábava. Dopřejte si jeden den v týdnu, kdy budete opravdu moci lenošit dosyta.

Blíženci (21.5. - 20.6.)

Jako ostatně ve všem tak i ve spánku jste trochu vrtkaví. Někdy vám stačí doslova chvilička a jste opět plní elánu, jindy nevylezete z postele. Záleží na vašem aktuálním zájmu a náladě. Běžně si ale rádi jen tak lehce schrupnete, když je čas. Zabijákem vašeho usínání mohou být obrazovky. Přestaňte se bát, že vám něco uteče a raději si pusťte nějakou ukolébavku.

Rak (21.6. - 22.7.)

Vaše postel je vaše útočiště, kde zpracováváte vše, co se děje. Spánek potřebujete, jelikož jste velmi emotivní a během noci se vaše mysl vyrovnává se vším novým. Vaše city jsou pak zdravější a lépe je zvládáte. Usínání je pro vás zdlouhavé, rádi jste vzhůru co nejdéle. Poté přichází tvrdý spánek a nenáviděné vstávání. Snažte se usínat pravidelně a dopřát si spánku, co to jde.

Lev (23.7. - 22.8.)

Váš spánek se zčásti řídí podle slunce. Zamračený podzim a studená zima vás nelákají a trávíte spoustu času v posteli. V podstatě naspáváte do zásoby, abyste měli dost energie na jaro a hlavně léto. Tehdy vrcholí váš rok, přicházejí bujaré oslavy a vy si užíváte dlouhých dní, kdy záříte jako hvězda na nebi. Nejraději spíte s někým a jakmile si na to zvyknete, máte potíže, pokud jste sami. Poté můžete mít spánek trhaný a lehounký.

Panna (23.8. - 22.9.)

Špatný spánek se k vaší dokonalosti moc nehodí, přesto vás postihuje velmi často. Vypnout mozek a chvíli nehledat řešení je pro vás těžké, a když už usnete, stejně sebou mrskáte jako ryba na suchu. Ráno musíte vyskočit z postele co nejdřív, protože jedině tak vymáčknete z každého dne maximum. Spánek je pro vás zbytečností, kterou musíte trpět.

Váhy (23.9. - 23.10.)

Během dne jste dobrosrdeční a pomáháte ostatním, co to jde. Bez pořádného spánku to ale nejde. Když se vám nepovede spát alespoň 7 hodin, vaše osobnost nebude tak veselá a přívětivá. Nejlepší je pro vás pravidelný režim, který nedodržíte jedině v případě, že si přispíte o něco déle.

Štír (24.10. - 21.11.)

Spánek jste ochotni přizpůsobit pracovnímu režimu, kdy ve všední dny spíte o něco méně, kdežto o víkendech poleháváte mnohem déle. Potřebujete si urovnat pocity a spánek je pro to nejlepším prostředkem. Usnout je ale docela složité, poté upadáte do tvrdého spánku, který ale mohou narušovat sny. Ty většinou nějakým způsobem odráží váš duševní stav. Ráno i večer se uvolněte a dopřejte si krátkou meditaci pro lepší spánek.

Střelec (22.11. - 21.12.)

Jste suverénně největšími nespavci. Vždy je na dohled nové dobrodružství nebo něco zajímavého, co je třeba poznat. Nepotřebujete spánku hodně a netrváte na stereotypu, spíte, když se to hodí a je potřeba. I tak ale máte stále přehled, co se kolem děje, jelikož vlastně stále spíte jen napůl. Dovedete si svůj spací režim upravit vždy tak, aby se vám hodil do nabitého itineráře.

Kozoroh (22.12. - 19.1.)

Jste mistři v tom, jak všechno naplánovat, a tak i spánek máte jasně nalajnovaný a poctivě ho dodržujete. Raději chodíte spát brzy, ráno tak můžete být na nohou mezi prvními. Někdy příliš přemýšlíte, nejde vám pak usnout a máte divoké sny. Stačí se však před spaním uvolnit a chvilku neplánovat. Pak už váš spánek běží dle zvyklostí.

Vodnář (20.1. - 18.2.)

Jste pořád jako na drátkách a někdy to vypadá, že vás nelze zastavit. Spaní je pro vás těžké, je nudné a brzdí vás v novém rozletu. Sami si neumíte pořádně poručit, abyste vypnuli mozek. Dobře se vám bude usínat u filmu, kdy přijde i hlubší spánek. Ráno pak můžete opět vyskočit rovnou do objevování.

Ryby (19.2. - 20.3.)

Emoční inteligence se zvyšuje, pokud umíte správně zpracovat své pocity. Vám k tomu pomáhá spánek, který navíc v říši snů rozvine vaši představivost a vy si můžete svět vymalovat svými barvami. Běžná realita je pak snesitelnější. Spíte tak akorát, s 8 hodinami jste spokojení. Když vás ale postihne vyčerpání, ať už fyzické či duševní, vydržíte v posteli i 12 hodin a ještě vám to bude málo.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz