Hlavní obsah
Astrologie

Výběr dovolené podle znamení horoskopu: bláznovství, nebo sázka na jistotu?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Unsplash

Lidé si pročítají horoskopy z nejrůznějších důvodů. Nejčastěji ze zvědavosti či kvůli nalezení pomoci. Zejména v letních měsících se hodně čtou horoskopy o ideální dovolené. Jsou ale pravdivé?

Článek

Ideální dovolená podle horoskopu

Horoskopy nám radí, kam bychom měli jet na dovolenou, s využitím našich zájmů. Berani mají raději výzvy, kdežto u Vah toto očekávat nemůžeme.

Je výběr dovolené podle našeho znamení zvěrokruhu čisté bláznovství? Ano i ne. Pokud hledáme inspiraci, určitě nám budou nápomocné. Není ale zapotřebí letět do toho či onoho státu pouze proto, že jsme to četli v horoskopu. Většina z nás svou ideální dovolenou může strávit i zde v České republice.

Proč jsme tedy tak nešťastní, když necestujeme do zahraničí? Nejspíš proto, že se domníváme, že naše země je příliš okoukaná. Není to pravda, stačí se pouze porozhlédnout.

V každé zemi si každý něco vybere

Považujeme-li některý stát za náš nejoblíbenější, není nic lepšího než strávit dovolenou tam. Někoho přitahuje horolezectví, jiného odpočinkový režim. Měli bychom se zamyslet a položit si tyto jednoduché otázky:

  • Co přesně mě na této zemi tak fascinuje?
  • Jak bych chtěl/chtěla prožít ideální dovolenou?
  • Hodí se destinace k mému životnímu stylu?
  • Dá mi destinace všechno, co mi přinese pocit štěstí?

Po důkladném uvážení bychom si měli být jisti ohledně svých očekávání ideální dovolené. Pokud ale stále váháme, podívejme se, co říká astrologie.

Zaměření na aktivity podle horoskopu

Každé znamení touží po něčem jiném. Podívejme se, co nejvíce zabaví vás. Poté bude snazší se rozhodnout, kam se o dovolené podívat.

Beran

Milujete výzvy. Zaměřte se na aktivity, při nichž si můžete něco dokázat, například na horolezectví. To vysaje vaši energii, tudíž nebudete přemýšlet o tom, co máte dělat za chvilku. V ČR zkuste lom Škrovád u Slatiňan, v Evropě třeba rakouskou horu Grossglockner.

Býk

Nejste ten typ člověka, který běhá po městě a přemítá, co by dělal. Ideální dovolená pro vás je luxusní hotel kdekoli na světě, kde vám vše podstrčí pod nos. Uspokojí to nejen vaši touhu po jídle, ale také potřebu luxusu. Poohlédněte se v Karlových Varech či v Českém Krumlově, nebo zkuste zahraniční hotely na Sicílii v Itálii. Dobře vám bude také ve Francii.

Blíženci

Neustále hledáte něco, co upoutá vaši pozornost. Ta vám nikdy nevydrží příliš dlouho. Rušné město, kde se soustavně něco děje, vás uspokojí, nebo se můžete vydat na plavbu, při níž navštívíte více států. Jde-li o rušná města, nejste-li z Prahy, ubytujte se tam. V zahraničí vynikají Benátky a rakouský Hallstatt.

Rak

Nemáte rádi cestování, nejraději byste zůstali doma. Ocitnete-li se v neznámém prostředí, nejvíce uklidňující dovolená pro vás je stanování v přírodě. Jen si zjistěte, zda je to v daném státě legální, pokud hodláte vycestovat do zahraničí.

Lev

Potřebujete být vyslyšeni. Rádi bavíte ostatní lidi, ale také si rádi dopřáváte luxus. Dovolená v luxusním hotelu s možností stand-upu se stane dovolenou vašich snů. Hledejte možnosti stand-up vystoupení poblíž hotelu či leťte na dovolenou do Ameriky, kolébky stand-upu.

Panna

Vynikáte v plánování a ve všem chcete mít jasno. Navštivte město, které je pro vás nejvíce zajímavé. Dozvíte se něco nového a budete šťastní, že jste nad svou dovolenou neztratili kontrolu. Rozhodnutí je na vás.

Váhy

Neexistuje lepší dovolená nežli plavba. Uspokojí vaši zvědavost a poskytne vám celou řadu příležitostí komunikovat s jinými lidmi, což patří k činnostem, které děláte nejraději. Plavba po Evropě vám poskytne mnoho příležitostí seznámit se s novými přáteli.

Štír

Opusťte pevnou zemi a vydejte se za potápěním. Vaše zvídavá stránka bude naplněna zkoumáním hlubin moře. Neznámo vás vždy přitahovalo, tak toho využijte k naplánování vysněné dovolené. Zjistěte si, kde je bezpečné se potápět.

Střelec

Vysněná dovolená je u vás pěší túra, a to pěkně daleko. Vystoupejte na tu nejvyšší horu, na kterou se můžete dostat, a budete plně spokojeni. Také si můžete udělat meziměstský několikadenní výlet – pěšky.

Kozoroh

Tvrdě pracujete a poté si užíváte úspěch. Proto byste měli zkusit horolezectví. Odměnou vám bude pohled na širý svět pod vámi, což vám přinese velké uspokojení. Rabštejn je skalní město na Jesenicku. Jakmile vylezete na vrchol, naskytne se vám nádherný výhled na Jeseníky.

Vodnář

Ekoturistika je turistika zaměřená na národní parky a chráněné krajinné oblasti. Jelikož rádi pomáháte naší planetě, měli byste se vydat tímto směrem, abyste na konci dovolené měli pocit naplnění.

Ryby

Nejvíce ze všeho vás zajímá umění. Volte proto destinaci, kde se to výstavami a muzei jen hemží. Vaše vysněná dovolená je odpočinkového charakteru s pomalým tempem. V Evropě je na umění nejbohatší Itálie.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz