Hlavní obsah
Cestování

Jasná: kde se snoubí krása tatranských hor s kvalitou lyžování

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Karina Kazarina - Midjourney

Lyžování na Slovensku ve vidění Midjourney.

Lyžařská sezóna je v plném proudu. Nyní je ten správný čas vyrazit na svahy. Osobně jsem se nedávno vydala na lyžovačku do Jasné na Slovensku a musím říct, že to byl skvělý zážitek.

Článek

Jasná leží v Nízkých Tatrách a nabízí nádherné výhledy na okolní hory. Sjezdovky jsou různorodé a vhodné pro lyžaře různých úrovní. Snažila jsem se vyzkoušet co nejvíce tratí a musím říct, že mě všechny bavily.

Lanovka na Chopok je skvělou volbou pro ty, kteří chtějí ocenit nádherný výhled na svahy a Vysoké Tatry. Vrchol Chopku je jedním z nejvyšších v Tatrách a nabízí úchvatné pohledy na okolní hory. Pro zkušené lyžaře je ideální sjet z vrcholu dolů po červené sjezdovce. Tato trať je dlouhá a nabízí spoustu výzev pro zkušené lyžaře. Nováčci se mohou vydat na modrou sjezdovku s pěkným výhledem, která je méně náročná.

Kromě lyžování, je na vrcholu Chopku také dostatek možností pro jiné aktivity, jako jsou procházky po sněhu a turistika. A pro ty, kteří chtějí jen relaxovat a užít si pohled, jsou na vrcholu také terasy s posezením, kde se mohou kochat krásou okolních hor. Lanovka na Chopok je skvělou volbou pro všechny typy lyžařů, kteří chtějí prožít nezapomenutelný zážitek s krásným výhledem na Tatry.

Zvláště mě potěšilo, že na svazích byl dostatek sněhu a sjezdovky byly kvalitně upravené. Personál lyžařského střediska byl navíc velmi příjemný a ochotný pomoci s jakýmkoli dotazem nebo problémem.

Jasná nabízí lyžařům širokou škálu možností pro nabrání sil během lyžování i pro odpočinek po něm. V lyžařském středisku je mnoho restaurací, kde si mohou lyžaři dát chutný oběd nebo večeři. Tyto restaurace nabízejí širokou škálu jídel od tradiční slovenské kuchyně po mezinárodní speciality. Některé restaurace jsou rovněž vybaveny venkovní terasou, kde si lyžaři mohou užít jídlo s výhledem na okolní hory.

Pro ty, kteří hledají místo k odpočinku po lyžování, jsou na svazích také bary, kde si mohou dát drink a užít si après-ski party. Tyto bary nabízejí živou hudbu nebo DJ, a jsou skvělým místem pro zábavu a setkání s ostatními lyžaři. Jasná nabízí možnost večerního lyžování, pro ty kteří ještě večer zůstanou s dostatečnou energií. Tyto zážitky mi dodaly ještě větší náboj do celé dovolené.

Bohužel, i když Jasná nabízí skvělé lyžování a zábavu, existují i některé nevýhody, které byly patrné během mé návštěvy. Jednou z nevýhod je nedostatek míst na parkování. V době, kdy jsme přijeli, bylo parkoviště plné a museli jsme hledat volné místo v okolních ulicích. To může být pro některé lyžaře komplikované a zdržující.

Další nevýhodou je veřejná doprava. Autobusy jezdí v poměrně velkých časových intervalech a bývají často přeplněné. Pokud chcete dorazit do střediska v pohodlí, je lepší jet svým autem v brzkých hodinách nebo se předem informovat o možnostech dopravy.

Dalším problémem jsou vysoké ceny skipasů. Ty mohou pro některé lyžaře znamenat překážku v tom, aby si mohli užít lyžování na plný plyn.

Celkově bych lyžovačku v Jasné doporučila každému, kdo hledá kvalitní sjezdovky, skvělou atmosféru a nezapomenutelné zážitky. I když Jasná nabízí skvělou lyžařskou zábavu, existují i některé nevýhody. Je důležité se na ně předem připravit a vzít je v úvahu při plánování vaší cesty. Nehledě na to jsem již teď nedočkavá a těším se na další návštěvu.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz