Hlavní obsah
Názory a úvahy

Kdo finančně zajišťuje „námořní taxislužbu“ nelegálním migrantům? Německo

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Německá ministryně zahraničí Baerbocková(zelení) obešla zákaz vlády nefinancovat „záchranáře“ a peníze ze svého rozpočtu přeúčtovala do kapitoly příspěvek pro mořské záchranáře.

Článek

Nejenže se budeme potýkat s problémy nelegální migrace nadále, protože jsme členy Schengenského prostoru, který jen obtížně uzavřeme, ale navíc poneseme náklady na ochranu vnější hranice. Některé státy mají snahu po dobu azylového řízení nelegální migranty umístit mimo země EU a většinou neúspěšně. Doběhne je legislativa, zákony, které umožňují žadatelům o azyl vstup do země a také péči, než dojde s žadatelem k jednání. Po rozhodnutí o vyhoštění již obvykle není komu rozhodnutí předat. A také se ani nemohou vrátit zpět do vlastní země, která z mezinárodního hlediska sice bezpečná je, ale vždy se místečko s problémy najde. Takže náklady na péči o tyto lidi neseme dále, ať už v zemích, kam díky pašerákům docestovali, případně v táborech v zahraničí. Návratová politika se prostě nedaří.

To, co se povedlo paní Baerbockové, jsou pomyslné vidle, které vhodila do snahy o zamezení podporovat soukromé operace neziskových organizací, především operujících v oblasti Středozemního moře a dopravujících nelegální migranty do zemí Evropy. Je to i podpora pašeráků, organizujících migraci, kteří si dnes přijdou na peníze, které jsou nevídané. Další finance přesunula šéfka diplomacie do kategorie Humanitární pomoc. Tento trik přinese neziskovým organizacím „zachraňujícím“ nelegální migranty desítky miliard korun. Situaci, kdy i ČR bude nucena přispívat na nelegální migranty finančně, nebo je přijmout, je nutné diplomaticky řešit, protože pokud Německo i díky ministryni zahraničí podporuje finančně nelegální migraci, mělo by ji i samo řešit a nepřenášet náklady a starosti na státy, které zákaz nefinancovat kontroverzní skupiny dodržuje. Mělo by si především udělat doma pořádek a nedehonestovat v rámci EU představitele zemí, které se ilegální migraci brání. Možná by stálo za to, udělat revizi i v Unijní pokladně.

Blíží se čas, kdy budeme doma migrační zákon muset řešit. Je otázkou, jestli ví pravice, co dělá levice a hlavně, co s tím? Evropa je finančně zbídačelá a není možné takto dále pokračovat.

Právo, 23.10.2024, Berlín dál platí za migranty.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz