Článek
Cheesecake je oblíbený dezert, který si získal srdce milovníků sladkého po celém světě. Tentokrát Vám přináším trochu jinou, a přitom velmi lahodnou variantu – cheesecake z lučiny.
Recept:
Korpus
- 200g jakýchkoliv sušenek - BeBe sušenky, albertky, máslové, esíčka apod.
- 80g másla (mírně rozpustit)
1. vrstva
- 150g cukru (krupice nebo hnědý třtinový)
- 2 Lučiny ve vaničce větší 2× 200g
- 3 vejce
- 2 lžíce citronu
- špetka soli
2.vrstva
- 2 zakysané smetany
- 1 vanilkový cukr
Na připravený korpus dáme první vrstvu a pečeme na 190° okolo 25 minut.
Po té natřeme druhou vrstvu a pečeme dalších 8 minut na 210°.
Necháme vychladnout, nazdobíme, čekáme (nejlépe přes noc do druhého dne) a doufáme, že bude chutnat.
Tipy:
- na spod trouby dáme malý pekáč nebo hrnec s vodou
- neotevíráme troubu
- hotový cheesecake uprostřed vypadá jako želé
- po upečení necháme minimálně cheesecake půl hodiny v uzavřené troubě

Cheesecake z lučiny