Hlavní obsah
Jídlo a pití

Cheesecake z lučiny

Foto: Katka Kohoutková

Cheesecake z lučiny

Cheesecake z lučiny – lehký, krémový dezert, který si zamilujete na první sousto!

Článek

Cheesecake je oblíbený dezert, který si získal srdce milovníků sladkého po celém světě. Tentokrát Vám přináším trochu jinou, a přitom velmi lahodnou variantu – cheesecake z lučiny.

Recept:

Korpus

  • 200g jakýchkoliv sušenek - BeBe sušenky, albertky, máslové, esíčka apod.
  • 80g másla (mírně rozpustit)

1. vrstva

  • 150g cukru (krupice nebo hnědý třtinový)
  • 2 Lučiny ve vaničce větší 2× 200g
  • 3 vejce
  • 2 lžíce citronu
  • špetka soli

2.vrstva

  • 2 zakysané smetany
  • 1 vanilkový cukr

Na připravený korpus dáme první vrstvu a pečeme na 190° okolo 25 minut.

Po té natřeme druhou vrstvu a pečeme dalších 8 minut na 210°.

Necháme vychladnout, nazdobíme, čekáme (nejlépe přes noc do druhého dne) a doufáme, že bude chutnat.

Tipy:

  • na spod trouby dáme malý pekáč nebo hrnec s vodou
  • neotevíráme troubu
  • hotový cheesecake uprostřed vypadá jako želé
  • po upečení necháme minimálně cheesecake půl hodiny v uzavřené troubě
Foto: Katka Kohoutková

Cheesecake z lučiny

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz