Článek
Mangové tiramisu je skvělou obměnou klasického dezertu, která v sobě spojuje exotickou chuť manga s jemností krému a vláčnými piškoty. Díky své svěžesti se hodí nejen na léto, ale potěší kdykoliv, když máš chuť na něco lehkého a sladkého. A co je nejlepší? Recept si můžeš osladit podle sebe.
Recept
- balení cukrářských piškotů
- cukr (erythritol, med, čekankový sirup)
- 250 ml smetana ke šlehaní (min.33%)
- 2 balení tvarohu v kostce
- mangové pyré (aspoň 600 ml)
- želatina v prášku (nebo jakou používáte)
Co se týká mangového pyré, lepší je koupit. U nás se bohužel nikde nesežene dostatečně zralé mango. Jediné dobré prodává BILLA ve zmrazeném stavu, ale u nás jen na rozvoz a to já nevyužívám. Mangové pyré seženete v drogerii anebo na webu, například i lékárna ho má v nabídce.
Část pyré si dáme do menší misky. Každý jednotlivý piškot namočíme v pyré a skládáme do nádoby na tiramisu. Budou dvě vrstvy piškotů. Na každou vrstvu z piškotů naneseme krém. Ten je jednoduchý. Vyšleháme studenou smetanu do tuha, přidáme tvarohy a sladidlo chuťově podle sebe. Já sladím méně, v létě tak více dezert osvěží. Jako poslední vrstvu naneseme želatinu ze zbytku pyré připravenou podle návodu. Necháme ztuhnout minimálně 4 hodiny, ale nejlépe přes noc. A je to: jednoduše a rychle.
Příprava tiramisu
Hotové tiramisu
Mangové tiramisu