Hlavní obsah
Jídlo a pití

Mangové tiramisu – svěží dezert plný exotické chuti

Foto: Katka Kohoutková

Rychlá a nepečená sladkost, která tě osvěží a zároveň potěší jemnou krémovou chutí.

Článek

Mangové tiramisu je skvělou obměnou klasického dezertu, která v sobě spojuje exotickou chuť manga s jemností krému a vláčnými piškoty. Díky své svěžesti se hodí nejen na léto, ale potěší kdykoliv, když máš chuť na něco lehkého a sladkého. A co je nejlepší? Recept si můžeš osladit podle sebe.

Recept

  • balení cukrářských piškotů
  • cukr (erythritol, med, čekankový sirup)
  • 250 ml smetana ke šlehaní (min.33%)
  • 2 balení tvarohu v kostce
  • mangové pyré (aspoň 600 ml)
  • želatina v prášku (nebo jakou používáte)

Co se týká mangového pyré, lepší je koupit. U nás se bohužel nikde nesežene dostatečně zralé mango. Jediné dobré prodává BILLA ve zmrazeném stavu, ale u nás jen na rozvoz a to já nevyužívám. Mangové pyré seženete v drogerii anebo na webu, například i lékárna ho má v nabídce.

Část pyré si dáme do menší misky. Každý jednotlivý piškot namočíme v pyré a skládáme do nádoby na tiramisu. Budou dvě vrstvy piškotů. Na každou vrstvu z piškotů naneseme krém. Ten je jednoduchý. Vyšleháme studenou smetanu do tuha, přidáme tvarohy a sladidlo chuťově podle sebe. Já sladím méně, v létě tak více dezert osvěží. Jako poslední vrstvu naneseme želatinu ze zbytku pyré připravenou podle návodu. Necháme ztuhnout minimálně 4 hodiny, ale nejlépe přes noc. A je to: jednoduše a rychle.

Foto: Katka Kohoutková

Příprava tiramisu

Foto: Katka Kohoutková

Hotové tiramisu

Foto: Katka Kohoutková

Mangové tiramisu

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz