Článek
Tyhle mrkvové řezy dělám ráda. Jsou jednoduché, rychlé, vláčné a velmi chutné. Mrkev tam skoro není cítit, ale právě ona dodává řezům super vláčnost. Hodí se pro jakoukoliv příležitost anebo jen tak na chuť.
Recept:
- 250g najemno nastrouhané mrkve
- 3 vejce
- 1 prášek do pečiva
- 50g nasekaných ořechů (nemusí být)
- špetka soli
- půl lžičky skořice
- vanilkový cukr (vanilka)
- 4 lžíce oleje
- 110g cukr krystal
- 50g polohrubé mouky
- 120g hladké mouky
- 30g strouhaného kokosu
Postup:
- bílky + sůl + cukr = pevný sníh
- zbytek smíchat a vmíchat sníh
- klasický velký plech
- pečící papír
- 180° cca 15 minut
Krém:
- 250 g mascarpone
- 250 g Philadephie
- 250 g tvaroh (vanička)
- 2-3 lžíce cukru
- lžíce rumu
Po vychladnutí rozpůlíme na dvě poloviny. Jednu polovinu namažeme krémem a přiklopíme druhou polovinou. Krémem natřeme i horní stranu řezů a ozdobíme podle sebe.
Krém nejlépe málo sladký.

Mrkvové řezy