Hlavní obsah
Jídlo a pití

Mrkvové řezy, které si zamiluje každý

Foto: Katka Kohoutková

Mrkvové řezy

Jemné, vláčné, s jemnou sladkostí mrkve - tyhle řezy potěší celou rodinu.

Článek

Tyhle mrkvové řezy dělám ráda. Jsou jednoduché, rychlé, vláčné a velmi chutné. Mrkev tam skoro není cítit, ale právě ona dodává řezům super vláčnost. Hodí se pro jakoukoliv příležitost anebo jen tak na chuť.

Recept:

- 250g najemno nastrouhané mrkve

- 3 vejce

- 1 prášek do pečiva

- 50g nasekaných ořechů (nemusí být)

- špetka soli

- půl lžičky skořice

- vanilkový cukr (vanilka)

- 4 lžíce oleje

- 110g cukr krystal

- 50g polohrubé mouky

- 120g hladké mouky

- 30g strouhaného kokosu

Postup:

- bílky + sůl + cukr = pevný sníh

- zbytek smíchat a vmíchat sníh

- klasický velký plech

- pečící papír

- 180° cca 15 minut

Krém:

- 250 g mascarpone

- 250 g Philadephie

- 250 g tvaroh (vanička)

- 2-3 lžíce cukru

- lžíce rumu

Po vychladnutí rozpůlíme na dvě poloviny. Jednu polovinu namažeme krémem a přiklopíme druhou polovinou. Krémem natřeme i horní stranu řezů a ozdobíme podle sebe.

Krém nejlépe málo sladký.

Foto: Katka Kohoutková

Mrkvové řezy

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz