Hlavní obsah
Jídlo a pití

Nejjemnější vanilkové rohlíčky: tradice, která nikdy nezklame - recept

Foto: Katka Kohoutková

Hledáte recept na dokonale křehké vanilkové rohlíčky? Tyhle se rozplývají na jazyku, krásně voní po vanilce a každý rok patří mezi největší vánoční klasiku.

Článek

Vanilkové rohlíčky jsou jedním z těch receptů, ke kterým se člověk vrací každý rok. Ať už pečete poprvé, nebo máte roky zkušeností, tenhle recept je jednoduchý, osvědčený a vždycky zaručí rohlíčky, které se po upečení doslova rozplývají v puse. Voní po vanilce, mají máslovou chuť a mizí z krabice rychleji než se stačí vychladit.

Recept:

Kdo chce menší počet rohlíčků, tak připraví jen z poloviční dávky.

  • 320 g hladké mouky
  • 240 g másla (může být Hera pokud používáte)
  • 160 g mletých vlašských ořechů (NE jiné)
  • 80 g moučkového cukru
  • 2 žloutky

Všechny suroviny zpracujeme v těsto, které zabalíme do fólie a necháme minimálně 2 hodiny v lednici odpočinout. Z těsta tvarujeme rohlíčky, které pečeme ve vyhřáté troubě 180° zhruba 10 minut dokud nezačnou zlátnout. Nahoře zůstávají bílé. Nakonec ještě vlažné obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým popřípadě s vanilkou.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz