Článek
Vanilkové rohlíčky jsou jedním z těch receptů, ke kterým se člověk vrací každý rok. Ať už pečete poprvé, nebo máte roky zkušeností, tenhle recept je jednoduchý, osvědčený a vždycky zaručí rohlíčky, které se po upečení doslova rozplývají v puse. Voní po vanilce, mají máslovou chuť a mizí z krabice rychleji než se stačí vychladit.
Recept:
Kdo chce menší počet rohlíčků, tak připraví jen z poloviční dávky.
- 320 g hladké mouky
- 240 g másla (může být Hera pokud používáte)
- 160 g mletých vlašských ořechů (NE jiné)
- 80 g moučkového cukru
- 2 žloutky
Všechny suroviny zpracujeme v těsto, které zabalíme do fólie a necháme minimálně 2 hodiny v lednici odpočinout. Z těsta tvarujeme rohlíčky, které pečeme ve vyhřáté troubě 180° zhruba 10 minut dokud nezačnou zlátnout. Nahoře zůstávají bílé. Nakonec ještě vlažné obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým popřípadě s vanilkou.






