Článek
Na Pařízské rohlíčky existuje vícero receptů. Někdo dává mouku, jiný strouhanku. Největší rozdíl co jsem si všimla je, že někdo používá pouze bílky. Teď se na mě nikdo nezlobte, ale za mě bílky + ořechy nejsou Pařížské rohlíčky, ale laskonky. Můj recept je z celých vajec.
Recept:
- 3 vejce
- 300 g moučkového cukru
- 3 lžíce hladké mouky
- 300 g mletých vlašských ořechů
Na krém:
- 170 g másla
- 30 g kakaa
- 100 g cukru krupice
- 100 g čokolády na vaření (min.50% kakaa)
- 35 g vody
- 1 vejce a 1 žloutek
Poleva na dokončení
V misce smícháme suroviny na těsto. Vznikne lepkavá hmota, kterou naplníme zdobící sáček s hladkou špičkou (průměr okolo 0,5 cm). Nastříkáme drobné rohlíčky s dostatečnou mezerou - roztečou se. Pečeme ve vyhřáté troubě na 160° 18 - 20 minut. Sundáváme až vychladnou! Rohlíčky jsou po upečení tvrdší. Změknou časem a po nazdobení krémem.
Těsto
Před upečením
Po upečení
Krémem plníme poslední týden před Vánocemi. V misce šleháme 2-3 minuty vejce se žloutkem. V menším hrnci svaříme cukr s vodou. Přilejeme k vejcím a šleháme dalších 5 minut. Nakonec přidáme kakao, rozpuštěnou čokoládu a máslo pokojové teploty. Vyšleháme v hladký krém. Před namáčením do polevy nechte chvíli zmrznout venku nebo v mrazáku - nerozteče se krém.





