Hlavní obsah
Jídlo a pití

Nejoblíbenější cukroví Pařížské rohlíčky - recept

Foto: Katka Kohoutková

Pařížské rohlíčky všichni milují, ale málokdo je peče. Těsto je snadné, práci dá jen stříkání na plech. Jednou zkusíte a už budou patřit mezi Vaše každoroční stálice.

Článek

Na Pařízské rohlíčky existuje vícero receptů. Někdo dává mouku, jiný strouhanku. Největší rozdíl co jsem si všimla je, že někdo používá pouze bílky. Teď se na mě nikdo nezlobte, ale za mě bílky + ořechy nejsou Pařížské rohlíčky, ale laskonky. Můj recept je z celých vajec.

Recept:

  • 3 vejce
  • 300 g moučkového cukru
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 300 g mletých vlašských ořechů

Na krém:

  • 170 g másla
  • 30 g kakaa
  • 100 g cukru krupice
  • 100 g čokolády na vaření (min.50% kakaa)
  • 35 g vody
  • 1 vejce a 1 žloutek

Poleva na dokončení

V misce smícháme suroviny na těsto. Vznikne lepkavá hmota, kterou naplníme zdobící sáček s hladkou špičkou (průměr okolo 0,5 cm). Nastříkáme drobné rohlíčky s dostatečnou mezerou - roztečou se. Pečeme ve vyhřáté troubě na 160° 18 - 20 minut. Sundáváme až vychladnou! Rohlíčky jsou po upečení tvrdší. Změknou časem a po nazdobení krémem.

Foto: Katka Kohoutková

Těsto

Foto: Katka Kohoutková

Před upečením

Foto: Katka Kohoutková

Po upečení

Krémem plníme poslední týden před Vánocemi. V misce šleháme 2-3 minuty vejce se žloutkem. V menším hrnci svaříme cukr s vodou. Přilejeme k vejcím a šleháme dalších 5 minut. Nakonec přidáme kakao, rozpuštěnou čokoládu a máslo pokojové teploty. Vyšleháme v hladký krém. Před namáčením do polevy nechte chvíli zmrznout venku nebo v mrazáku - nerozteče se krém.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít publikovat svůj obsah. To nejlepší se může zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz