Hlavní obsah
Jídlo a pití

Pomerančový Cheescake

Foto: Katka Kohoutková

Pomerančový cheesecake

Recept na osvěžující Cheescake s pomeranči.

Článek
  • Korpus:
  • 200g jakýchkoliv máslových sušenek (BeBe, Albertky…)
  • 80g másla (mírně rozpuštěné)

Náplň:

  • 500g mascarpone
  • 200g zakysané smetany
  • 150g cukru moučka
  • vanilka (vanilka jako koření, extrakt, lusk)
  • 1 vejce
  • šťáva a kůra z jednoho pomeranče
  • 2 lžíce hladké mouky

Pomerančové želé:

  • 3-4 pomeranče
  • 4 lžíce cukru krupice (podle sladkosti pomerančů)
  • 25g solamylu
  • 25ml vody

Postup:

Na korpus smícháme rozdrcené nebo pomleté sušenky s máslem. Vtlačíme do vymazané formy, na dno použijeme pečicí papír. Přitlačíme obrácenou stranou lžíce. Všechny suroviny na krém smícháme (směs je řidší) a vylejeme na korpus. Pečeme ve vyhřáté troubě na 160° 40 - 45 minut. Na dno trouby dáme menší hrnec nebo plech s vodou. Při pečení neotvíráme troubu. Hotový cheesecake má zlatavé pevné okraje a uprostřed vypadá jako želé. Dalších minimálně 30 minut neotevíráme troubu. Necháme vychladnout. Na pomerančové želé povaříme pomeranče s trochou vody s cukrem. Propasírujeme přes síto. Solamyl rozmícháme v trošce vody a přidáme do šťávy z pomerančů. Provaříme 1-2 minuty a nalejeme na cheescake. Necháme nejlépe do druhého dne zatuhnout.

Foto: Katka Kohoutková

Pomerančový Cheescake

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz