Článek
Posílám do světa další povedený recept na sladké šneky. Nejen, že tento dezert dobře vypadá, ale i skvěle chutná. Nejvíce právě dělá tato poleva z Philadelphie, kterou si můžete osladit podle vlastní chutě.
Recept
Na těsto
- 240 ml vlažného mléka
- 70 g rozpuštěného másla
- 60 g cukru krupice
- 1 balíček sušeného droždí
- 560 g hladké mouky
- špetka soli
- 1 vejce
Na potření
- 100 g rozpuštěného másla
- citrónová kůra
Na polevu
- Philadelphia
- trocha citronové šťávy
- 2-3 lžíce mléka
- 100 g cukru moučky
Do mísy dejte cukr, vlažné mléko a rozpuštěné máslo. Vše promíchejte a přidejte sáček sušeného droždí opět promíchejte, přikryjte a nechte na teplém místě 10-20 minut odpočívat. Po té přidejte mouku, sůl, vejce a minimálně 5 minut zpracovávejte. Nechejte 2 hodiny kynout. Po té vyválejte 30×50 cm. Potřete rozpuštěným máslem, posypte citrónovou kůrou a posypte zmraženým ovocem. Těsto zamotejte do rolády a nakrájejte na 12 stejných dílků. Ty potom naskládejte do plechu na pečící papír a nechte znovu 20 minut kynout. Peče se na 180° okolo 15 minut. Vychladlé potřeme polevou.

Šneci s ovocem a polevou