Hlavní obsah
Jídlo a pití

Tipy z naší kuchyně - Staročeské chlebové placky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Katka Mařáková

Rychlý a přitom chutný recept, který pochází už z dob našich babiček.

Článek

Staročeské placky jsou jednoduchá a velmi chutná možnost na rychlou večeři.

Těsto na placku je jen ze tří surovin - hladká mouka, voda a sůl. Na 500 g mouky stačí přibližně 175 ml vody a špetka soli. Z toho vypracujeme kompaktní tuhé těsto. Pak už stačí ukrajovat kousky těsta, rozválet na tenkou placku a na suché rozehřáté pánvi opéct z obou stran.

Poté už si můžeme placky dochutit vším, co nás napadne. U nás vyhrává kombinace česnek, anglická slanina nebo uzené maso a cibule.

Rozmačkaný česnek smícháme s troškou oleje a soli a placku tím potřeme. Anglickou nebo uzené nakrájené na kostečky a nakrájenou cibuli zvlášť osmahneme a na placku poté dle chuti nasypeme.

Je to dobrota, ale pozor, nikdy nevíte, kdy přestat jíst :).

Dobrou chuť

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:
Placky

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz