Článek
Staročeské placky jsou jednoduchá a velmi chutná možnost na rychlou večeři.
Těsto na placku je jen ze tří surovin - hladká mouka, voda a sůl. Na 500 g mouky stačí přibližně 175 ml vody a špetka soli. Z toho vypracujeme kompaktní tuhé těsto. Pak už stačí ukrajovat kousky těsta, rozválet na tenkou placku a na suché rozehřáté pánvi opéct z obou stran.
Poté už si můžeme placky dochutit vším, co nás napadne. U nás vyhrává kombinace česnek, anglická slanina nebo uzené maso a cibule.
Rozmačkaný česnek smícháme s troškou oleje a soli a placku tím potřeme. Anglickou nebo uzené nakrájené na kostečky a nakrájenou cibuli zvlášť osmahneme a na placku poté dle chuti nasypeme.
Je to dobrota, ale pozor, nikdy nevíte, kdy přestat jíst :).
Dobrou chuť