Hlavní obsah

Tipy z naší kuchyně - Hrníčková bublanina s ovocem a drobenkou

Foto: Katka Mařáková

Hrníčkové recepty jsou úžasné v tom, že s přípravou surovin mohou pomáhat i naši nejmenší

Článek

Ingredience:

Těsto:

- 1 hrnek mléka

- 2 hrnky polohrubé mouky

- 1/2 hrnku oleje

- 1 balení prášku do pečiva

- 2 ks vejce

- 1/2 - 3/4 hrnku cukru moučky

Ovoce:

Výběr ovoce je čistě na Vaší chuti. Já dávám ráda maliny, rybíz, třešně, trnky nebo jahody.

Drobenka:

- 1 balíček vanilkového cukru

- 2 lžíce másla

- 4 lžíce hrubé mouky

- 3 lžíce cukru moučka

Máslo rozpustíme, přidáme zbytek surovin a důkladně promícháme.

Postup:

Všechny suroviny dáme do mísy a pečlivě promícháme. Poté vylijeme těsto rovnoměrně na máslem vytřený a moukou vysypaný plech, nebo plech vyložený pečicím papírem. Poté posypeme či vyskládáme ovocem a posypeme drobenkou.

Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 minut, ale je potřeba brát v potaz zkušenosti s vlastní troubou.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz