Hlavní obsah
Zdraví

Bylinky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: pixabay

Bylinky jsou skvělé. Ohledně zdraví dobře působí na psychické a fyzické zdraví, detoxikují organismus, zlepšují psychiku, ale též pěkně voní.

Článek

V dnešní době je hodně stresu a právě bylinky ho mohou zklidnit. Uvolní mysl, zklidní stres, nervozitu a zmírní deprese. Skvělá je levandule, a to nejen pro její příjemnou vůni a pěknou fialovou barvičku.

Foto: Pixabay

Levanduli charakterizuje příjemná vůně a krásná fialová barva.

Pomáhá proti závratím, nespavosti, dokonce nádherně voní. Představte si nádherná levandulová pole v Provence. Můžete si ji koupit v obchodech s bylinkami, v lékárnách. Také si ji můžete sami doma pěstovat. Pokud jste žena a trpíte menstruačními bolestmi, zkuste právě využít tuhle drobnou bylinku. V neposlední řadě neprohloupíte, když si pořídíte levandulový olej, který je úžasný na příjemnou a romantickou masáž, tak proč ji nezkusit?

Foto: pixabay

Meduňka

Bylinka meduňka se hodí proti stresu a na lepší spánek, tato bylinka také velmi příjemně voní a v některých kavárnách či cukrárnách vám nabídnou i domácí meduňkovou limonádu. Trpíte-li úzkostmi, zkuste meduňku. Dá se také snadno pěstovat na zahrádce či v květináči doma. 

Oregano je výrazná bylinka, kterou si snadno vypěstujete doma v truhlíku, některé obchody s potravinami toto nabízejí, stačí si jen koupit, ale můžete si pořídit i v sušené formě v sáčku.

Foto: Pixabay

Oregano

Skvěle si z této bylinky připravíte nápoje, ale také se hodí do kuchyně – speciálně do té italské. Jak už sám název „dobromysl“ napovídá, zlepšuje právě lidskou psychiku a mysl. Kdo by neměl rád italskou kuchyni?

Oblíbenou bylinkou je máta. Příjemně voní po mentolu a na zdraví a pohodu má velmi blahodárné účinky. Zlepšuje imunitní systém, pomáhá při nachlazení, dobře působí na dýchací systém, zlepšuje činnost trávení. Také se dá doma v pohodě pěstovat a příjemně provoní váš byt či dům. Určitě se z ní dají dělat čajíčky, domácí limonády anebo oblíbené mojito. Bylinkami je krásné provonět si svůj domov. A také mají dobrý vliv na fyzické a psychické zdraví.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz