Hlavní obsah
Názory a úvahy

Nacher budoucím premiérem?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jestli je v hnutí ANO ukryt nějaký Trojský kůň, pak myslím, že je jím Patrik Nacher!

Článek

Možná se mu směje opozice, možná se mu smějí i „vlastní“, ale je otázkou, jestli to nebude Patrik Nacher, kdo se bude smát naposledy.

Při pohledu do jeho životopisu je jasné, že vzrůstem nevelký politik je nepřehlédnutelnou postavou české historie minimálně posledních 15 let. Už ve druhé polovině devadesátek totiž (podle Wikipedie) tlouklo jeho srdce pro ideály modrých ptáků, aby se pak po „hanebném Sarajevském atentátu“ ukryl s řadou dalších v přítmí „Uhelných Skladů“. Ostatně na kandidátní listině US se jeho jméno poprvé objevilo i v roli potenciálního pražského zastupitele, ale tehdy ještě neúspěšně.

Absolvent Bankovního institutu a odborník na vše kolem financí hrdě směřoval k nejvyššímu pražskému trůnu, ale okolnosti (a Andrej Babiš z pozice všemocného lídra ANO) jej pokaždé odstavili na vedlejší kolej. A tak musel Patriku stačit jeho bohulibý projekt, jak nás všechny naučit finanční gramotnosti. Ostatně, pokud jde o učení, zdálo se za vládnutí hospodáře Babiše, že by Nacher mohl snad být i ministrem školství místo Roberta Plagy. To ale jen chvíli…a sen se opět rozplynul.

Náplastí na dostatečně nezúročený potenciál se mohla stát v loňském roce sesle primátora Prahy. Ostatně sázka na obyvatele sídlišť jako „dostatečně nevyužitý elektorát“ vůbec nevypadala špatně. Ale opět se zjevil nepříjemný osud, tentokrát v podobě vítězného Spolu a řetěz vítěze se posunul na vyšší větev. Ani prosincové námluvy s už už se rýsující koalicí Spolu a ANO v matičce Praze se nedají nazvat Patrikovou chybou, tentokrát pro změnu zasáhla sudička v podobě Hany Marvanové, která přestřihla vítěznou nitku.

Ale skutečným majstrštykem se nyní ukázal Nacherův „královský gambit“ při obstrukcích v Poslanecké sněmovně, kdy nenápadně navrhl, jak utrpení poslanců milosrdně zkrátit - a ono to vážně prošlo.

S vítězstvím roste chuť, a tak bych se ani nedivila, kdyby nestraník Patrik - dodnes nepolíbivší Andreji Babišovi prsten moci - časem provedl palácový převrat v hnutí ANO a stal se (uff) premiérem celé republiky. A kdo ví - s jeho pragmatismem a viděním světa - možná i následovníkem Miloše Zemana na Hradě. Vše potřebné k tomu totiž evidentně má…

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz