Hlavní obsah
Názory a úvahy

Nejlepší dárek ke Dni matek byl spláchnutý Andrej

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nepřej nikomu nic špatného, nebo se ti to vrátí. Tak mne vždycky varovala babička a já se tím snažím pořád řídit.

Článek

Při cestě na tramvaj sobotním Brnem mi proto bylo líto zmoklých stanů v Björnsonově sadu, kde se za pár hodin měl spustit festival V sadě skví. Sama mám za sebou coby spolupořadatel nebo účastník několik akcí pod širým nebem, kdy jsme se modlili za suchou variantu, protože stěhovat všechno během pár hodin pod střechu (byla-li k dispozici) a počítat případný ušlý zisk je vážně dost o nervy.

Na druhou stranu je pravda, že tak zelenou a svěží jižní Moravu jako letos, už jsem po dlouhá léta v květnu neviděla. Opět zalovím v moudrech předků a je mi jasné, že „studený Máj, v stodole ráj“ by tentokrát vážně mohl klapnout. Holt, v životě je pořád něco za něco.

Den matek jsem si hodlala užít a užívala - zvlášť díky tomu, že jsem si předsevzala konečně dočíst Zatmění od Jo Nesbø, na které chystám recenzi. Povedlo se, zvlášť ve čtecí náladě, kdy do okna bubnoval téměř neustávající déšť. Nebýt přislíbeného focení na vystoupení dětí pro maminky v obecním sále, paty bych vytáhla jen se psem na procházku.

O to víc obdivuji všechny, kteří se vydali v neděli po poledni na brněnský Zelný trh, kde se ANO rozhodlo po čase vyjít ven mezi potenciální voliče. Akce se sice tvářila jako kombinace dětského dnu a poděkování maminkám, ale ve finále opět zavládla klasika - rozdávání ANO publikací /asi jich ještě zbylo dost od nevydařené volby a později už by mohly být neaktuální/, kulturní vložka v podobě evergreenů nejméně 30 let starých, a drštění síry na současnou vládu a jakýkoliv její krok.

Účast nebyla nijak masová, byť se na improvizovaném řečništi pod stanem sešel celý Allstar výběr ANO (chyběl jen Aleš Juchelka, možná se ještě pořád nevzpamatoval z toho, jak mu moudrý Andrej nemohl přijít na jméno).

Při prohlížení fotek mne zarazil pohled na nafouknuté skákací atrakce pro děti, které v mokrém počasí musely být spíš zdraví nebezpečné, než lákavé, a také počet kluků a holčiček, kteří si na výzvu pořádajících přišli pro sladkou odměnu - nebylo jich ani jako prstů na rukou 1 poslance.

Kdo ale - navzdory tlakové níži - svého Agrofertguru nezklamal, to byli opět starší lidé, hodující jak na guláši, tak na ujištěních, že pokud se (opět) ANO dostane do Strakovky, čeká nás (opět) ráj na zemi. Paradoxně i těchto příznivců nebylo ani tolik, jako v lednu, kdy se na kandidátského prezidenta v mrazu čekalo na Dominikánském náměstí víc než 45 minut.

Je otázka, jestli ANO ztrácí na úkor „mladších sekáčů“ z Václaváku nebo to vážně bylo jen počasím. Uvidíme, jak to bude vypadat na příštích spanilých akcích největšího zastánce „chudých a utiskovaných“, který jim = myslím = prostřednictvím svého zaparkovaného holdingu zdražuje veškeré potraviny a přitom se u toho tváří jako poslední lidumil na Zemi…

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz