Hlavní obsah
Umění a zábava

Pečete s celou zemí nebo na to „pečete“?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Faldrian/wikimedia.commons/CC-BY-3.0

ilustrační foto

Sotva skončil v České televizi jeden „celorodinný“ program StarDance, už s novým rokem začíná Peče celá země. Během dalšího ročníku oblíbené amatérské soutěže se máme - podle prvního kola - na co těšit.

Článek

Už potřetí se v zahradách zámečku Bon Repos u Staré Lysé Bon Repos – Wikipedie (wikipedia.org)sešlo 12 amatérských pekařů a cukrářů, aby se před zraky neúprosných porotců a před kamerami utkali o titul nejlepšího z nich.

Tentokrát je rozptyl od 16letého studenta, přes hudebnici, managera, maminku na mateřské, až po zasloužilou babičku. Kromě dobrých nápadů a špetky nervozity přinesli soutěžící do speciálního pekařského stanu i velkou dávku odvahy, kreativitu, a hlavně spoustu pozitivní nálady.

A právě to je věc, která se mi na celém licencovaném konceptu Bake off! z dílny britské BBC líbí nejvíc. Nikdo nikoho nepeskuje, soutěžící si pomáhají, porota nevyčítá, ale spíš radí, všechno se nese v pozitivní náladě.

Ostatně, v domovské Velké Británii má projekt za sebou už 14 řad a k tomu i příbuzné JUNIOR Bake off! pro děti nebo Celebrity Bake off, kdy se jednou za čas peče pro charitu. Kromě rodné země se sladce i slaně tvoří leckde na světě - od Austrálie, přes Brazílii, Itálii až po Řecko. Samozřejmě včetně České republiky.

Mojí jedinou výtkou směrem k České televizi je malá rozmanitost. V nabídce účastníků mi chybí větší rozptyl napříč naší společností - ať už jde o národnosti nebo třeba handicapované spoluobčany. Docela ráda bych se chtěla podívat, jak si s pečením poradí zástupci vietnamské či romské komunity nebo neslyšící či paraplegik.

Ale už teď se těším na spoustu nových postřehů a rad, které se dají využít i doma, a věřím, že nejen mě, ale i řadu dalších diváků „donutí“ Peče celá země vyzkoušet si pár nových receptů. A co vy, připojíte se taky?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz