Hlavní obsah
Móda a trendy

Tajná Hradní řeč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Co to mělo symbolizovat? Možná i vás něco podobného napadlo při pohledu na ozdobu inauguračního kostýmu paní prezidentové Evy Pavlové.

Článek

Výjimečně velká brož se zajímavě kroutila a stáčela a asi málokdo by v ní na první pohled identifikoval náš národní strom. A přece měla odkazovat na hrdou a přitom konejšivou lípu srdčitou, jak ji pojala mladá šperkařka Eva Růžičková. Ta k ní dokonce sladila jemné, ale nepřehlédnutelné náušnice opakující hlavní motiv. Doufejme, že opravdu se s novým prezidentským párem vrátí doba rozkvětu, byť jako v každé správné zahradě, i tady nás čeká po cestě patrně nejeden plevel nebo trn.

To, že si paní Eva s módou plnou jemných náznaků tyká, ostatně dokázala už při vyhlašování výsledků voleb. Něžný květ růžového kaštanu na broži ji zdobil tenkrát i nyní, když spolu se svým mužem přijela poprvé na Hrad v nové roli.

Ostatně není jediná, kdo kdy používal „mluvící“ brože. Stačí si vzpomenout na českou rodačku a pozdější ministryně zahraničí Madeleine Albright, která s nimi dokázala vyjádřit mnohdy to, co jí protokol zapovídal říct nahlas. A ne vždy to byly šperky za tisíce dolarů - k jejím nejoblíbenějším patřilo srdíčko, které jí kdysi vyrobila malá dcera a ona je hrdě nosila.

Kdo ví, možná, že i paní Eva časem bude mít sbírku broží, které ponesou nějaké poselství. A třeba se ozdoby na špendlíku pro ni stanou vítaným dárkem, až bude se svým mužem, který chce prezidentovat hlavně „v podhradí“, cestovat po celé republice. Schválně, jakou byste jí vyrobili vy?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz