Hlavní obsah
Cestování

Výlet na Moravské Toskánsko absolvujte s foťákem v ruce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: knihoMolka

Impresionsimus moravské krajiny

Pokud vám učarovala krajina, která je od jara až do zimy a od svítání až do západu slunce neuchopitelně proměnlivá, nemusíte za ní jezdit až do Itálie. I u nás máme své „Toskánsko“.

Článek

Stačí zavítat na jih Moravy a pozorně se dívat kolem sebe. Vinařský kraj je plný kouzelných zákoutí, kde jsou pole oddělená alejemi, remízky skrývají kapličky a mezi tratěmi vinné révy se zelenají pásy travin.

Foto: knihoMolka

Asi nejkouzelnější je tady podzim, kdy začne všechno hrát barvami. Do kraje okolo Kyjova, Čejkovic, Kobylí či Mutěnic se ale můžete vydat s fotoaparátem prakticky kdykoliv. I teď před vámi jarní krajina rozehraje nádherné divadlo, ke kterému svou prací přispívá člověk.

Foto: knihoMolka

Moravské Toskánsko je atraktivní nejen pro nás, ale každoročně sem zavítají s touhou zachytit jeho jedinečnost stovky fotografů z celého světa.

Mezinárodní časopis Condé Nast Traveller dokonce v roce 2016 zařadil krajinu kolem Kyjova mezi padesát nejkrásnějších míst na naší planetě.

Foto: knihoMolka

Ani nezáleží na tom, zda zrovna svítí slunce, nebo po obloze putují mraky - ty naopak scenériím ještě přidávají na kouzelní se stíny.

Své dokáže vyčarovat i vítr, který rozvlní obilí na polích a dodá jim až třpytivě stříbřitý nádech.

Foto: knihoMolka

Čerstvě zoraná pole mezi zelení propůjčují snímkům určitou melancholii, stejně jako ranní opar.

Nemusíte mít ani nijak zvlášť dokonalé fotografické vybavení, stačí jen „oko“ pro správný úhel a uvidíte, jak budete na své fotoúlovky náležitě pyšní.

Pro další informace:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz