Hlavní obsah
Cestování

Objevte kouzlo Vysočiny: Nejzajímavější akce tohoto víkendu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Koruna Vysočiny

Rozhledna Horní les

Připravte se na víkend plný nezapomenutelných zážitků na Vysočině! Od turistických pochodů po kreativní workshopy, od kulturních večerů po sportovní výzvy, tento víkend nabízí něco pro každého.

Článek

20. 4. Svrateckou hornatinou k rozhledně Horní les

Odbor Klubu českých turistů Jiřího Gutha Jarkovského z Poličky vás zve na 17. ročník tradičního turistického pochodu, který se bude konat v sobotu 20. dubna. Akce, nazvaná Svrateckou hornatinou k rozhledně Horní les, slibuje účastníkům nejen pohyb na čerstvém vzduchu, ale i nádherné výhledy z nejvyšší rozhledny Vysočiny. Nejedná se o organizovaný pochod, ale na Horní les se jde hvězdicovitě, takže si můžete zvolit trasu, která vám bude nejlépe vyhovovat a prozkoumáte zajímavá místa Žďárských vrchů a Svratecké hornatiny, která toužíte vidět.

Každý účastník si odnese nejen vzpomínky na krásy přírody, ale i pamětní list jako doklad o svém výkonu. Kromě prožitku z výletu bude pro zájemce připravena možnost zakoupit si různé limitované propagační předměty, jako jsou turistické vizitky, magnetky a další s tematikou Horního lesa. Na místě bude k dispozici také malé občerstvení, aby si mohli turisté odpočinout a doplnit energii. Akce představuje ideální příležitost pro všechny, kteří chtějí strávit den v přírodě.

Foto: Se souhlasem autora Romana Šulce

Pochod k rozhledně Horní les

20. 4. Den země tmou v Novém Městě na Moravě

V rámci oslav Dne Země vás Nové Město na Moravě společně s Domem přírody Žďárských vrchů zvou na noční hledačku plnou šifer, hádanek a překvapení. Hledačka startuje v sobotu 20. dubna od 19:00 do 20:00 od Horáckého muzea a nabídne účastníkům jedinečný zážitek v podobě noční výpravy po městě a jeho okolí. Vydáte se na výpravu plnou světýlek, které vás dovedou až k pokladu. V samém cíli na vás bude čekat závěrečný ohýnek.

Akce se koná za každého počasí, což podtrhuje její dobrodružný charakter. Je to skvělá příležitost pro rodiny s dětmi i jednotlivce, kteří chtějí prožít večer trochu jinak. Před výpravou nezapomeňte na vhodné oblečení a obutí do terénu, baterku a tužku. Startovné je stanoveno na 100 Kč za rodinu a 50 Kč za jednotlivce, což zahrnuje všechny aktivity večera. Přijďte si užít atmosféru tajemství a společně oslavit Den Země, den, kdy se zastavíme a připomeneme si krásu a hodnotu Žďárských vrchů.

Foto: Se souhlasem autora Miloše Neumana

Den země tmou v Novém Městě na Moravě

20. 4. Žďárský farmářský trh

V sobotu odstartuje nové sezóna Žďárských farmářských trhů na náměstí Republiky. Trhy přináší s sebou nejen čerstvé produkty, ale jsou i společenskou událostí, na kterou se místní obyvatelé každoročně těší. Představte si ideální ranní chvíle strávené v přátelské atmosféře, kde si můžete vychutnat lahodnou kávu a kousnout do čerstvého koláče, zatímco kolem vás zní živá hudba a setkáte se s lidmi, které jste už dlouho nepotkali.

Žďárské farmářské trhy, známé již od roku 2012, se staly stálou a vyhledávanou akcí nejen pro místní, ale i pro prodejce z různých koutů Vysočiny. Nabízejí široký sortiment od uzenářských a mléčných výrobků přes čerstvé ovoce a zeleninu až po květiny a koření. Díky svému rozmanitému výběru a přátelskému prostředí jsou trhy místem, kde si každý návštěvník najde to své.

Foto: Se souhlasem autora Václava Šubrta

Žďárské farmářské trhy

20. - 21. 4. Festival jara na Medlově

Medlov, oáza klidu a přírodní krásy, zve na festivalový víkend plný radosti a udržitelné péče o okolní prostředí. Festival jara se bude konat 20. a 21. dubna u Fryšavy pod Žákovou horou a nabídne návštěvníkům možnost zúčastnit se jedinečných aktivit v duchu oslav probouzející se přírody a blížících se oslav Dne Země. Sobotní program zahájí série lekcí jógy, včetně muzikoterapie, poskytující účastníkům možnost spojení s přírodou na hlubší úrovni. Zajímavým bodem programu bude křest Sborníku pohlednic z Medlova a komentované prohlídky historického hotelu, který svým návštěvníkům odhalí své kouzlo ve dvou časových obdobích. Večer pak bude patřit zvukovým lázním s meditací, kterou povede Lucie Vonchitzki.

Nedělní aktivita se zaměří na aktivní péči o prostředí s jarním úklidem lesa. Tvořivé dílničky nabídnou možnost vlastnoruční tvorby, jako je výroba látkové tašky či ozdobení osobní láhve na Medlovskou živou vodu. A pro ty, kteří chtějí prožít momenty klidu a pohody, je připravena lekce jógy v kongresovém sále s Petrou Menšíkovou. Nezapomeňte včas rezervovat své místo, jelikož kapacita akcí je omezená.

Foto: Se souhlasem autorky Kláry Piskořové

Festival jara na Medlově

Další akce na Vysočině

19. 4. Komorní koncert vážné hudby zazní v městečku Nedvědice. Koncert nabídne bohatý program, v  němž nebudou chybět díla Františka Vincence Kramáře-Krommera, skladatele přelomu 18. a 19. století, jehož dílo je oceňováno pro melodickou invenci a formální mistrovství. Vedle jeho skladeb se můžete těšit i na kompozice dalších významných autorů W. A. Mozarta či A. Dvořáka. Vystoupí zde klarinetisté Vít Spilka a Olga Spilková spolu s violistou Karlem Plocem. Akce se odehraje v obřadní síni č.p. 32, začátek je naplánován na 18 hodin a vstup je dobrovolný.

19. 4. Bambulková show v Novém Městě na Moravě - Pestrá Bambulková show přichází do Nového Města na Moravě, aby v  kulturním domě v pátek od 17 hodin rozproudila večer plný zábavy. Kája a Bambuláček, milované postavy dětského publika, se vrací s úplně novým programem. Návštěvníci všech věkových kategorií se mohou těšit na širokou škálu veselých písniček, od oblíbených hitů, jako je Lama Dance, Dalmatin nebo Kulička, až po zbrusu nové skladby. Interaktivní show bude plná soutěží, bláznivých kostýmů a barevných světelných efektů. Bambulková show je událostí, kde nezůstane žádný malý ani velký Bambuláček sedět!

20. 4. Saunové rituály a hravá sobota v Novém Městě na Moravě - V Městských lázních se chystá den plný relaxace a  zábavy. Hravá sobota přinese do bazénové haly veselí s nafukovacími hračkami a vodními hrami, přičemž rodiny mohou společně hrát a plavat od 10:00 do 17:00 hodin. Ale to není vše – večer se promění v exkluzivní wellness zážitek s Nočními lázněmi. Návštěvníci se mohou těšit na prodlouženou otevírací dobu až do 23:30 hodin, která bude korunována saunovými rituály. V 20:30 hodin se budou moci osvěžit v parní sauně s peelingem a v 22:00 hodin uvolní své smysly ve finské sauně, jež bude provoněna jarními vůněmi.

Foto: Městské lázně Nové Město na Moravě

Sobota plná her v Městských lázních v Novém Městě na Moravě

20. 4. Fryšavská 42 - Závodníci a nadšenci běhu se mohou těšit na náročnou výzvu Fryšavská 42, která se bude konat 20. dubna. Tento závod povede účastníky přes šest vrcholů Žďárských vrchů, kde budou moci obdivovat přírodní krásy a testovat svou vytrvalost. S možností zvolit si mezi 42 km a 24 km trasou, je závod přístupný jak pro zkušené běžce, tak i pro ty, kdo preferují kratší vzdálenosti. Prezentace začne od 9:30 v  penzionu Stanice Lyžařů s výdejem startovních čísel. Samotný start je naplánován na 11:14 a běžci se mohou po doběhu těšit na občerstvení. Končí se v 17:00 hodin, takže je před účastníky dlouhý den plný sportovního úsilí.

20. 4. Skupina Vesna ve Žďáře nad Sázavou - V sobotu se v klubu Rebel na Farských můžete těšit na kouzelný hudební večer, kdy se zde představí dívčí kapely Vesna, která zaujme nejen svou mezinárodní sestavou, ale i jedinečným hudebním projevem. Kapela předvede pod vedením charismatické zpěvačky a textařky Patricie Fuxové své umění, kdy publiku nabídne směs folklóru a popu, to vše provázené snovými texty a silným vizuálním pojetím. Po úspěchu s albem „Pátá bohyně“ a pozitivním přijetím na Eurovizi, kde se umístila na desáté pozici s písní „My Sister's Crown“, je očekávání od jejich vystoupení vysoké a není pochyb o tom, že Vesna dodá sobotní noci nezapomenutelnou atmosféru.

Zdroj: regionální web Koruna Vysočiny - www.korunavysociny.cz/akce-a-udalosti

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz